Home Receptai Desertai Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos: tiesiog privalote išbandyti šį receptą!

Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos: tiesiog privalote išbandyti šį receptą!

0
Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos: tiesiog privalote išbandyti šį receptą!

Praėjusį savaitgalį mano močiutė kepė prancūziškus ragelius pagal Olgos Šobutinskajos receptą.  Man šis kepinys paliko labai didelį įspūdį, o jų įdaras buvo tiesiog pasakiškas! Močiutė sako, kad tai –  labai senas ir laiko patikrintas receptas, kurį ji buvo pamiršusi, o dabar atrado iš naujo.

Šiandien noriu su jumis pasidalinti šio nuostabaus kepinio receptu. Paruošti šiuos prancūziškus ragelius yra daug paprasčiau nei manote!

Jums reikės:

  • 420 g miltų
  • 300 g vyšnių be kauliukų ir sulčių
  • 2 kiaušinių
  • 80 ml pieno
  • 2 valg. š. 20% riebumo grietinės
  • 120 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
  • žiupsnelio druskos

Prancūziškų ragelių viršui:

  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. pieno

Kaip gaminti?

Mieles ištirpinkite šiltame piene. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje.

Dubenyje išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įdėkite grietinės ir supilkite mielių tirpalą. Supilkite ištirpintą sviestą ir palaipsniui suberkite miltus.

Minkykite tešlą maždaug  5 minutes, kol ji taps lygi ir minkšta. Tešla turi būti nelipni ir maloni liesti. Paruoštą tešlą dėkite ant medvilninio rankšluosčio ar lininės servetėlės, arba tiesiog ant natūralaus audinio gabalėlio, kurį pirmiausia reikia suvilgyti vandeniu ir išgręžti.

Sujunkite audinio galus (bet ne sandariai, kad tešla turėtų galimybę pakilti) ir suriškite. Įdėkite tešlą į audinį  ir įdėkite į gilų dubenį su šaltu vandeniu. Tešlą valandai palikite vandenyje, kad pakiltų.

Vyšnios be kauliukų puikiai tinka įdarui. Reikia nupilti sultis ir nusausinti vyšnias popieriniais rankšluosčiais.

Pakilusią tešlą dėkite ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo. Ant miltais pabarstyto stalo minkykite tešlą, kol ji nustos lipti prie stalo ir rankų. Padalinkite tešlą į 4 dalis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 15 minučių.

Kiekvieną tešlos rutulį iškočiokite plonu sluoksniu. Tešlos lakštą padalinkite į 8 dalis. Ant kiekvienos tešlos plačiosios dalies uždėkite po 2 vyšnias.

Tešlos dalis susukite į ragelius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 15 minučių. Tą patį padarykite su visomis tešlos dalimis.

Kiaušinį išplakite su pienu ir aptepkite ragelius. Kiekvieno ragelio viršų lengvai pabarstykite cukrumi. Jei pasirinkite saldų įdarą, nebarstykite cukrumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 17–20 minučių.

Štai ir viskas: galite patiekti. Skanaus!

Norėdami sužinoti daugiau apie šį receptą, peržiūrėkite šį  vaizdo įrašą.

Močiutė man pasakojo, kad jai mama kepė šiuos ragelius, kai jai buvo 10 metų, o dabar jai 56. Paruošti šiuos prancūziškus ragelius galima su bet kokiu įdaru, pavyzdžiui, su obuolių tyre ar aguonomis. Net neabejoju, kad tai taps mėgstamiausiu jūsų desertu!