Rauginti kopūstai – tai tikra skonių ir sveikatos bomba jūsų mityboje! Fermentacijos proceso dėka juose gausu probiotikų, kurie puikiai veikia virškinimo sistemą, stiprina imunitetą ir padeda palaikyti gerą sveikatą.
Naminiai rauginti kopūstai ne tik daug gardesni už pirktinius, bet ir gerokai natūralesni – jūs pats galite kontroliuoti visas sudedamąsias dalis bei prieskonius. Nors dažniausiai manoma, kad raugintiems kopūstams pasiruošti reikia laiko, šiame recepte atskleisime, kaip paspartinti fermentaciją ir paruošti sultingus, traškius kopūstus vos per tris dienas!
Tereikia atlikti vieną paprastą, bet itin svarbų papildomą veiksmą, kuris užtikrins ne tik skonio, bet ir maistinės vertės išsaugojimą.
Pasiūlykite šeimai ar draugams – skirtumą pajus kiekvienas!
Užuot sūdę ir minkę susmulkintus kopūstus, tiesiog užpilkite juos marinatu. Rezultatas bus tikrai puikus.
Jums reikės:
- 5 kg šviežių kopūstų
- 2 morkų
- 1 litro vandens
- 80 g druskos
- 5 lauro lapų
Kaip gaminti?
Supilkite vandenį į puodą.
Įberkite druskos ir užvirinkite vandenį.
Nuimkite marinatą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Kopūstą supjaustykite mažais gabalėliais.
Nuskuskite morkas. Sutarkuokite stambia trintuve.
Į stiklinio ar molinio indo dugną įdėkite lauro lapą. Dėkite morkų ir kopūstų sluoksnį.
Vėl dėkite lauro lapą ir kopūstų bei morkų sluoksnį.
Kai indas prisipildys, medinio šaukšto rankena stipriai suspauskite visus ingredientus. Ant viršaus uždėkite lauro lapą.
Užpilkite marinatu ir išmaišykite mediniu šaukštu.
Padėkite į tamsią vietą ir dvi dienas laikykite kambario temperatūroje.
Po dviejų dienų įdėkite į šaldytuvą.
Trečią dieną kopūstai jau yra paruošti patiekti.
Skanaus!