Home Įdomybės Kodėl šeimininkės visada purto kiaušinius prieš juos virdamos?

Kodėl šeimininkės visada purto kiaušinius prieš juos virdamos?

0
Kodėl šeimininkės visada purto kiaušinius prieš juos virdamos?

Atrodytų, kad kiaušinių virimas yra vienas paprasčiausių veiksmų, ir čia negali būti jokių gudrybių. Vis dėlto, tai tikrai nėra tiesa. Namų šeimininkės visada randa būdų, kaip patobulinti net paprasčiausius patiekalus. Manau, jūs ir patys pastebėjote, kaip jūsų anyta ar kaime gimusi draugė prieš verdant kiaušinį gerai jį pakrato. Išsiaiškinkime, kodėl ši procedūra reikalinga, ir kokią naudą ji gali teikti!

Išsiaiškinkime, kuo tai gali būti naudinga. Tikrai nėra reikalo pusvalandį purtyti kiaušinį, tačiau jo purtymas tikrai gali būti naudingas. Pasirodo, tikrai galima pastebėti teigiamą šio paprasto veiksmo poveikį.

Patyrę kulinarai jau atspėjo, kad kiaušinio purtymas padeda sumaišyti trynį ir baltymą. Dėl aukščiau aprašytos procedūros membrana aplink trynį vietomis bus sunaikinta, o kiaušinio vidus taps daug vienodesnis. Tai, žinoma, turės teigiamą poveikį galutinio produkto konsistencijai.

Įdomus faktas: ekspertai mano, kad toks kratymas netgi susilpnina kiaušinio viduje esančių medžiagų molekulinius ryšius. Sklando gandai, kad po šios procedūros virtus kiaušinius tampa daug lengviau nulupti. Tiesą sakant, man sunku patikėti, kad galite taip lengvai paveikti molekulinius ryšius baltyme. Vis dėlto, kiaušinius tikrai galima gerokai lengviau nulupti!

Kiaušinio purtymas ne tik susilpnina membraną aplink trynį, bet ir gali „išstumti“ dalį trynio iš kiaušinio centro. Žinoma, kad ir kiek dėtumėte pastangų, kiaušinio trynys tikrai neatsidurs prie pat lukšto. Vis dėlto, trynio konsistencija išvirtame kiaušinyje bus tikrai kitokia, be to, tai turės įtakos kiaušinio skoniui!

Kita priežastis, kodėl reikia papurtyti kiaušinį prieš verdant: tai padeda nuriebalinti trynį ir baltymą. Nors virti kiaušiniai laikomi dietiniu patiekalu, tačiau šis maisto produktas gali tapti dar sveikesnis. Dietos besilaikančiam žmogui tai yra tikrai aktualu.

Maža to, supurtyti kiaušiniai verdant įkaista kur kas tolygiau. Galėsite daug paprasčiau išvirti tokios konsistencijos kiaušinį, kokį ir planavote paruošti. Taigi, šiame paprastame veiksme slypi tikrai nemažai privalumų!