Šie kanadietiški agurkai – tikras lobis. Šiam receptui nereikia per daug ingredientų ir prieskonių. Tai leis jums išsaugoti skanius agurkus. Užsirašykite receptą, kad galėtumėte pasigaminti šiuos skanius agurkus.
Ingredientai:
- 3 paprikos
- 1 morka
- Agurkai
- Česnakas
- Krapai
- Petražolės.
Marinatui:
- 4 stiklines vandens
- 1,5 stiklinės cukraus
- 2 šaukštai acto
- 300 g druskos.
Gaminimas
Šis receptas skirtas 3 litrų stiklainiui. Tačiau ingredientų kiekis gali būti koreguojamas pagal jūsų poreikius. Galbūt kaip eksperimentą pasidarykite tik litrinį stiklainį šių kanadietiško stiliaus agurkų.
Visas daržoves kruopščiai nuplaukite. Morkas ir agurkus rekomenduojama nulupti. Papriką supjaustykite juostelėmis ir pašalinkite visas sėklas. Morkas taip pat reikia supjaustyti juostelėmis. Agurkus galima išilgai supjaustyti į keturias dalis. Bet jei jie yra dideli, supjaustykite juos į mažesnius gabalėlius.
Paruoškite marinatą. Užvirinkite vandenį, įpilkite acto ir įdėkite prieskonių. Prieš dėdami žoleles, česnakus ir daržoves, stiklainius būtinai sterilizuokite. Viską dėkite tik tada, kai jie išdžius.
Stiklainius (jei imsite kelis mažus) pripildykite krapais, petražolėmis, pipirų žirneliais, lauro lapeliais. Stenkitės tolygiai paskirstyti paprikų, morkų ir agurkų kiekį kiekviename inde.
Į kiekvieną stiklainį 12 minučių supilkite marinatą ir uždenkite dangteliais. Po to skystis turi būti nupiltas ir keletą minučių virinamas puode. Agurkus vėl užpilkite marinatu. Iš karto užsukę stiklainius juos apverskite ir palikite kokioje nuošalioje vietoje apie mėnesį. Šis skanėstas gali būti patiekiamas su bet kokiais mėsos ar sezoniniais patiekalais. Būtinai išbandykite šį receptą ir patys patirkite kanadietiškų agurkų skonį. Tik įsivaizduokite, kokie jie bus traškūs. O saldžiosios paprikos gabalėliai? Tikras vitaminų asortimentas šaltuoju metų laiku. Primygtinai rekomenduojame keletą stiklainių šių „kanadietiškų“ agurkų laikyti sandėliuke.