Keptos bulvytės „Fri” yra vienas iš populiariausių vaikų ir suaugusiųjų skanėstų visame pasaulyje.
Šis patiekalas turi ilgą istoriją ir daugelyje šalių yra ypatingų šių bulvyčių paruošimo receptų. Pavyzdžiui, Ispanijoje pirmiausiai bulvės išverdamos ir tik tada kepamos.
Dažniausiai bulvytės patiekiamos su pikantišku pomidorų padažu. Prancūzijoje šios bulvytės buvo žinomos nuo XVIII a. pabaigos.
Priklausomai nuo pjaustymo storio, prancūzai išskiria keletą šio patiekalo variantų.
Kaip gaminti bulvytes su mažu kiekiu riebalų?
Paprastai kepant bulvytes naudojamas didelis kiekis augalinio aliejaus. Norime pasiūlyti keletą mažiau kalorijų turinčių paruošimo receptų.
Pagaminus pagal šiuos receptus išlaikomas neapsakomas šio populiaraus užkandžio skonis.
1. Naudojant ypač mažai riebalų (orkaitėje)
Nulupkite bulves, supjaustykite plonomis juostelėmis ir nuplaukite kriauklėje po stipria vandens srove, kad išplautumėte krakmolą.
Po to jas gerai nusausinkite servetėlėmis ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos folija.
Apšlakstykite bulves nedideliu kiekiu aliejaus. Galite pridėti druskos, pipirų pagal skonį ir pabarstyti tarkuotu parmezanu.
Skrudinkite orkaitėje 10-15 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje. Pavartykite bulves ir kepkite dar 5 minutes.
Geriau suprasti receptą padės šis vaizdo įrašas:
2. Tik du šaukštai aliejaus!
Pagal šį receptą, nuluptos ir supjaustytos bulvės turi būti verdamos 5-7 minutes.
Į keptuvę įpilkite du šaukštus augalinio aliejaus ir ten sudėkite bulves. Periodiškai apverskite bulves papurtydami, jos turi apskrusti. Nesudeginkite!
Skoniui galima pridėti druskos ir kitų prieskonių. Kepkite, kol bulvės apskrus.
Detalesnis receptas šiame vaizdo įraše:
3. Mikrobangų krosnelėje su alyvuogių aliejumi
Paruoštas bulves gerai nuplaukite ir išdžiovinkite. Įpilkite miltų, druskos, kalendros, žolelių ir šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Gerai viską sumaišykite. Sudėkite ant lėkštės ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 10 minučių.
Kaip matote, nėra jokių sunkumų, ir jūs galite pasigaminti šį patiekalą namuose.
Norime pabrėžti, kad geriau rinktis bulves, kurios turi didelį krakmolo kiekį ir švelnų skonį.
Aliejus turėtų būti neutralaus skonio.
Skanaus!