Home Receptai Patiekalai iš daržovių Trys puikių patiekalų su žiediniais kopūstais receptai: būtinai išbandykite!

Trys puikių patiekalų su žiediniais kopūstais receptai: būtinai išbandykite!

0
Trys puikių patiekalų su žiediniais kopūstais receptai: būtinai išbandykite!

Dažniausiai žiedinius kopūstus nusprendžiama tiesiog kepti, tačiau naudinga žinoti, kad iš jų galima paruošti kur kas skanesnius patiekalus.

Išbandykite šiuos tris puikius receptus: net neabejojame, kad jie jums tikrai patiks!

Žiedinių kopūstų pica be miltų

Šis receptas yra vienas mano mėgstamiausių, nes yra maistingas, skanus, bet tuo pačiu ir nekaloringas, todėl tinka ir besilaikantiems dietos!

100 g žiedinių kopūstų picos kaloringumas yra 137 kcal, o baltymų / riebalų / angliavandenių santykis = 12,4 / 8,9 / 3,3.

Jums reikės:

Pagrindui:

  • 300 g žiedinių kopūstų
  • 80 g tarkuotos mocarelos
  • 2 didelių kiaušinių
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 1/2 arb. š. džiovinto raudonėlio

Padažui:

  • 50 g pomidorų tyrės
  • 1 česnako skiltelės
  • druskos (pagal skonį)
  • raudonėlio
  • šviežio baziliko

Picos viršui:

  • 1 skardinės tuno savo sultyse (sultis nupilkite)
  • 50 g juodųjų alyvuogių
  • 5 vyšninių pomidorų
  • 80 g tarkuotos mocarelos

Pasirinktinai: gražgarstės, saulėje džiovinti pomidorai, ir t.t.

Kaip gaminti?

Picos viršui galite rinktis ir kitus ingredientus, pavyzdžiui, kelių rūšių sūrius, kumpį, kukurūzus, ir t.t.

1. Pirmiausia paruoškite pios pagrindą. Žiedinį kopūstą padalinkite žiedynais, sutarkuokite smulkia tarka arba sutrinkite trintuvu ir sudėkite į dubenį.

2. Suberkite tarkuotą mocarelą, įmuškite kiaušinius, suberkite druską, pagardinkite raudonėliu ir gerai išmaišykite.

3. Gautą masę perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai suformuokite apskritimą.

4. Pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 10 minučių.

5. Paruoškite padažą, sumaišydami pomidorų tyrę su druska, spaustu česnaku ir trupučiu džiovinto raudonėlio. Galime įdėti ir šviežio baziliko.

6. Iškeptą pagrindą aptepkite padažu ir pagardinkite konservuotu tunu (be sulčių), juodosiomis alyvuogėmis, vyšninių pomidoriukų puselėmis ir pabarstykite tarkuota mocarela.

7. Picą kepkite dar 10 minučių.

8. Išimkite iš orkaitės ir patiekite, pavyzdžiui, su gražgarstėmis.

Skanaus!

Žiediniai kopūstai su kariu ir česnaku

100 g virtų žiedinių kopūstų kaloringumas yra 91 kcal, o baltymų / riebalų / angliavandenių santykis = 2,7 / 6,5 / 7,3.

Jums reikės:

  • 650 g žiedinių kopūstų
  • 1,5 arb. š. kario
  • druskos (pagal skonį)
  • 30 ml aliejaus
  • 1-2 česnako skiltelių

Kaip gaminti?

1. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir nusausinkite. Padalinkite žiedynais ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.

2. Suberkite į dubenį, pasūdykite ir pabarstykite kario prieskoniais. Gerai išmaišykite.

3. Smulkintus kopūstus dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos, apšlakstykite aliejumi ir aptepkite.

4. Pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių.

5. Išimkite iš orkaitės ir sumaišykite su išspaustu česnaku, į kurį įmaišykite šiek tiek aliejaus.

6. Patiekite, pavyzdžiui, su ant grotelių keptomis daržovėmis, bulvėmis ar salotomis.

Skanaus!

PATARIMAS: žiedinius kopūstus galima ruošti ir ant grotelių kartu su kitomis daržovėmis.

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba

Išbandykite šią skanią ir sočią sriubą, kuria nesunkiai pakeisite pagrindinį patiekalą.

100 g žiedinių kopūstų sriubos kaloringumas yra 135 kcal, o baltymų/riebalų/angliavandenių santykis = 6/7/11.

Jums reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto
  • 800 ml vištienos sultinio
  • 2 bulvių
  • 200 ml grietinėlės
  • 1 česnako skiltelės
  • druskos, muskato riešuto (pagal skonį)
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 didelio svogūno

Neprivaloma: skrebučių ir kapotų petražolių pabarstymui

Kaip gaminti?

1. Žiedinį kopūstą gerai nuplaukite, supjaustykite žiedynais ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.

2. Smulkiai pjaustytą svogūną su smulkintu česnaku pakepinkite puode su lydytu sviestu.

3. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

4. Į puodą su svogūnu ir česnaku suberkite bulvių kubelius, žiedinio kopūsto gabalėlius ir trumpai pakepinkite.

5. Supilkite sultinį ir virkite, kol daržovės suminkštės.

6. Galiausiai viską sutrinkite, pagardinkite druska ir muskato riešutu.

7. Supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite, pavirkite dar kelias minutes.

8. Patiekite pabarstę skrebučiais ir kapotomis petražolėmis.

Skanaus!