Home Receptai Blynai Bulviniai blynai be miltų ir kepimo aliejuje: daug lengviau paruošti nei tradicinius blynus!

Bulviniai blynai be miltų ir kepimo aliejuje: daug lengviau paruošti nei tradicinius blynus!

0
Bulviniai blynai be miltų ir kepimo aliejuje: daug lengviau paruošti nei tradicinius blynus!

Bulvinius blynus valgome ištisus metus, tačiau rudenį jie yra patys skaniausi. Vienintelis jų trūkumas yra didelis kalorijų kiekis. Be to, jie gali būti sunkiai virškinami dėl didelio riebalų kiekio. Vis dėlto, turime jums patarimų, kaip paruošti skanius bulvinius blynus su mažesniu riebalų kiekiu. Išbandykite šį bulvinių blynų receptą be miltų ir kepimo aliejuje: patiekalo skonis išliks toks pat puikus, o riebalų kiekis bus gerokai mažesnis.

Klasikinių bulvinių blynų kepimui reikia bulvių, miltų, kiaušinio, svogūno, česnako, prieskonių ir, žinoma, druskos.

Šiame recepte miltai pakeičiami soromis.

Šie blyneliai gaminami tik iš 3 ingredientų, yra minkšti, skanūs o jiems iškepti nereikia keptuvės.

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 2 kiaušinių
  • 90 g virtų sorų
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Bulves nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite.

Nupilkite tarkuotų bulvių išskirtą vandens perteklių ir išspauskite masę.

Suberkite virtas soras ir viską sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos.

Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu formuokite blynus.

Pašaukite į įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms.

Paruoštus bulvinius blynus patiekite vienus arba su mėgstamu padažu.

Ką daryti, kad klasikiniai bulviniai blynai neprisigertų riebalų?

Jei vis dėlto labiau mėgstate klasikinius bulvinius blynus, dažnai nutinka taip, kad jie sugeria per daug riebalų.

Laimei, to galima išvengti: pakanka naudoti vieną produktą, kurį tikriausiai turite savo virtuvės spintelėje.

Į bulvinių blynų tešlą įpilkite šiek tiek baltojo acto ir pasirūpinkite, kad tešla nebūtų pernelyg vandeninga: kuo mažiau bus vandens, tuo traškesni bus blyneliai.

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 2 š. miltų (kiekis priklauso nuo bulvių miltingumo)
  • 1 mažo svogūno
  • 1 didelio kiaušinio
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • augalinio aliejaus kepimui
  • 1 valg. š. acto

Kaip gaminti?

  1. Nulupkite bulves.
  2. Smulkiai sutarkuokite arba sutrinkite virtuviniu kombainu.
  3. Atsargiai nuspauskite bulvių išskirtas sultis (pavyzdžiui, galite naudoti marlę ar kitą audinį).
  4. Atsargiai išpilkite skystį.
  5. Į bulves suberkite miltus.
  6. Sutarkuokite svogūną.
  7. Sumaišykite su bulvių mase.
  8. Įmuškite kiaušinį.
  9. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
  10. Supilkite actą ir išmaišykite.
  11. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  12. Šaukštu formuokite blynus.
  13. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
  14. Galite patiekti su grietine arba mėgstamu padažu.

Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].