Home Receptai Konservuoti patiekalai Kopūstai žiemai stiklainiuose: parduotuvėje tokių tikrai nerasite!

Kopūstai žiemai stiklainiuose: parduotuvėje tokių tikrai nerasite!

0
Kopūstai žiemai stiklainiuose: parduotuvėje tokių tikrai nerasite!

Rauginti kopūstai gydo nuo peršalimo, stiprina imunitetą ir yra nuostabaus skonio, taigi, nieko keisto, kad juos mėgsta beveik visi. Raugintų kopūstų nauda vertinama šimtmečius: iš pradžių tai buvo tiesiog būdas išsaugoti šią daržovę žiemai, o šiandien rauginti kopūstai yra įvairių patiekalų dalis. Dėl puikaus skonio rauginti kopūstai gana dažnai patiekiami kaip garnyras. Dėl labai didelio vitamino C kiekio rauginti kopūstai stiprina imunitetą ir padeda organizmui kovoti su infekcijomis. Taigi, tikrai verta paruošti raugintų kopūstų žiemai.

Jums reikės:

  • 1 kg kopūstų
  • 1-2 arb. š. druskos

Jei norite, galite įdėti, pvz.:

  • tarkuotų morkų
  • rūgščių obuolių
  • spanguolių
  • slyvų

Kaip gaminti?

Kopūstą gerai nuplaukite ir nuvalykite.

Išmeskite visus lapus su rudomis dėmėmis.

Smulkiai supjaustykite kopūstą.

Į indą sudėkite susmulkintus kopūstus.

Iš pradžių dėkite tik 2-3 saujas kopūstų ir stipriai suspauskite kumščiu.

Įberkite druskos.

Pakartokite procedūrą.

Įdėkite dar saują kopūstų, išmaišykite ir pasūdykite.

Dėkite kopūstus, kol indas prisipildys.

Uždenkite indą lėkšte.

Suspauskite ir sudėkite į kitą indą su vandeniu.

Dabar reikės kantrybės: rauginti kopūstai bus paruošti po 2 savaičių.

Kasdien atidarykite indą ir mediniu šaukštu išmaišykite kopūstus.

Indą su kopūstais laikykite patalpoje, kurioje oro temperatūra siekia 18-22°C.

Skanaus!