Lauro lapai naudojami ne tik gaminant ir skaninant patiekalus. Jie turi daugiau paslėptų savybių, kurias galima sumaniai išnaudoti. Štai kodėl šaldytuve turėtumėte turėti lauro lapų.
Virtuvėje turėtų būti ne tik puodai ir keptuvės, bet ir lauro lapai. Jie turi daug praktinių pritaikymų, kurie gali jus teigiamai nustebinti. Atskleidžiame įdomų jų panaudojimo būdą.
Lauro lapų naudojimas
Jie puikiai tinka sriuboms, padažams, marinavimui ir kt. Jie aromatingi ir pagerina paruoštų patiekalų skonį. Jie taip pat turi intensyvų kvapą, kurio negalima supainioti su jokiu kitu. Dar geriau – juos galima naudoti ne tik gaminant maistą. Jie padeda atsikratyti maisto kandžių iš virtuvės spintelių. Taip pat žinome dar vieną protingą lauro lapų panaudojimą. Nustebome, kad juos taip galima panaudoti. Paaiškėjo, kad jie puikiai tinka šaldytuvo blogo kvapo panaikinimui.
Kodėl aš dedu lauro lapus į šaldytuvą?
Yra žinoma, kad prietaiso viduje kaupiasi įvairūs kvapai, kurie tampa pastebimi atidarius dureles. Taip atsitinka net jei pakuotės yra sandariai uždarytos. Deja, šis kvapas nėra malonus ir atbaido mus. Kai kurie produktai taip pat gali turėti blogą kvapą. Laimei, tai galima ištaisyti naudojant anksčiau minėtus lauro lapus. Kaip tai padaryti? Paimkite 2 lapus ir padėkite ant lėkštutės ant pasirinktos šaldytuvo lentynos. Po kurio laiko pastebėsite, kad intensyvūs nemalonūs kvapai išnyko. Tačiau nepamirškite reguliariai pakeisti lapus – tai užtikrins ilgalaikį efektą. Kaip dažnai tai daryti? Geriausia juos išimti maždaug po 24 valandų, išmesti ir pakeisti naujais. Štai ir viskas!