Vaflinės ar sumuštinių keptuvės valymas kartais yra sunki užduotis. Pridegusius maisto likučius sunku pašalinti be šveitimo ir nenaudojant stiprių priemonių. Tai gali pakenkti įrenginiui. Mes parodysime, kaip išspręsti šią problemą vos per kelias minutes.
Vaflinė ir sumuštinių keptuvė yra labai naudingi prietaisai, tačiau juos išvalyti nėra pati lengviausia užduotis. Laimei, yra paprastas kepimo aparatų valymo triukas, leidžiantis pašalinti visus likučius be šveitimo.
Vaflinės valymas – į ką reikėtų atkreipti dėmesį?
Nepriklausomai nuo to, ar turite vaflinę, ar sumuštinių kepimo aparatą su keraminėmis ar teflonu dengtomis plokštėmis, turite elgtis labai atsargiai. Abu paviršiai gali įtrūkti. Todėl juos lengva sugadinti. Net ir mažiausias teflono įbrėžimas reiškia, kad prietaisą galima tik išmesti (naudodami jį nepaisant pažeidimo galite sau sukelti neigiamą poveikį sveikatai). Subraižyta keramika anksčiau taip pat buvo pavojinga, nes iš jos tekėjo perfluoroktano rūgštis. Šiais laikais ji nebenaudojama, todėl pažeisti keramines plyteles nėra taip rizikinga, tačiau vis tiek verta jomis tinkamai pasirūpinti.
Koks yra geriausias būdas išvalyti vaflinę?
Kadangi ir teflonas, ir keramika yra gana gležni, šveitimas ir stiprių chemikalų naudojimas nėra būtinas. Verta žinoti paprastą gudrybę, kuri leis lengvai atsikratyti nešvarumų. Jums reikės: 4 šaukštų krakmolo, 1 šaukšto kepimo sodos ir 1/2 puodelio vandens. Sumaišykite ingredientus iki tirštos, vientisos masės. Tada supilkite ją į įrenginį ir įjunkite. Pakaitinkite vaflinę apie 5 minutes. Praėjus šiam laikui, išjunkite ir atidarykite. Krakmolo ir sodos mišinys virto pyragu. Žnyplėmis iš karto jį išimkite (jis turi būti šiltas). Jei neturite žnyplių, galite naudoti dantų krapštukus ar sušių lazdeles. Kartu su sustingusia mase pašalinsite visus nešvarumus. Galiausiai švelniai ir atsargiai nuvalykite viską popieriniu rankšluosčiu.
Kaip išvalyti vaflinę nuo rimtų nešvarumų?
Pasitaiko, kad dėl nepakankamo ar per reto valymo, prietaisas pasidengia senais, stipriais, pridžiūvusiais maisto likučiais. Krakmolo ir sodos metodas čia gali būti neveiksmingas. Todėl reikia imtis griežtesnių priemonių.
- Pirmiausia paimkite minkštą šepetėlį ir pabandykite nukrapštyti kuo daugiau pridžiūvusių likučių. Tada išpilkite juos iš prietaiso.
- Kitas žingsnis – sudrėkinkite minkštą skudurėlį vandeniu ir 1 arbatiniu šaukšteliu kepimo sodos. Įdėkite audinį į vaflinę arba skrudintuvą (jo neįjungdami!) taip, kad jis padengtų visą kaitinimo plokščių paviršių. Uždarykite dangtį ir palikite prietaisą 15 minučių. Kai skrudintuve yra audinys, galite išvalyti jo korpusą. Naudokite vandeniu ir indų plovikliu sudrėkintą kempinę arba skudurėlį. Išplovę korpusą, vėl atidarykite skrudintuvą ir išimkite audinį. Maisto likučius reikia gerai išmirkyti. Pašalinkite juos minkštąja virtuvinės kempinės puse arba drėgnu skudurėliu. Galiausiai viską nuvalykite popieriniu rankšluosčiu.