Ar jūsų sode yra peraugusių agurkų ir neįsivaizduojate, ką su jais daryti? Pamirškite marinavimą, nes jie tam netinka. Žemiau rasite keletą puikių idėjų, kaip juos panaudoti.
Agurkų sezonas baigėsi, bet sode dar liko keli agurkai, kurie užaugo labai dideli. Tokie agurkai netinka marinavimui, bet juos gaila išmesti. Užuot valgę žalius, paverskite juos kažkuo skaniu.
Kaip panaudoti peraugusius agurkus?
Net negalvokite jų išmesti! Nepaisant jų dydžio, juos galima panaudoti įvairiais įdomiais būdais. Paprasčiausias būdas iš jų pasigaminti salotas stiklainiuose. Tai bus puikus priedas prie vakarienės visą žiemą. Tiesiog nulupkite ir supjaustykite agurkus plonais griežinėliais, tada gausiai apibarstykite druska ir padėkite dviem valandoms. Kai jie išskirs sultis, išspauskite perteklių ir pradėkite krauti agurkus į sterilizuotus stiklainius. Daržoves išdėliokite sluoksniais: agurkai – druska – agurkai, kol pasieksite stiklainio viršų. Tada jį sandariai uždarykite ir padėkite į tamsią vietą. Jei jums labiau patinka sudėtingesnės salotos su daugiau daržovių, įdėkite jų. Tada jums reikės acto, cukraus ir aliejaus (proporcija 1:1:1). Supilkite sūrymą ant susmulkintų daržovių ir palikite 2 valandoms, tada salotas sudėkite į stiklainius ir įpilkite vandens.
Naudokite šviežius agurkus ir paruoškite dzadziki padažą
Jei nežinote, kas yra dzadziki padažas, paaiškinsime. Tai populiarus padažas iš jogurto (geriausia graikiško), agurkų ir česnako. Galima patiekti kaip priedą prie kepsnio, užpilti ant kiaulienos kotletų arba valgyti su keptomis tortilijomis. Jam paruošti reikia vieno smulkiai tarkuoto agurko, 2 skiltelių česnako, kelių šaukštų graikiško jogurto, druskos ir pipirų. Iš agurko išspauskite vandens perteklių, sudėkite spaustą česnaką, jogurtą ir prieskonius. Viską sumaišius agurkų padažas bus paruoštas!