Home Patarimai Paklausiau draugės patarimo ir gamindama nebeišpurvinu viryklės

Paklausiau draugės patarimo ir gamindama nebeišpurvinu viryklės

0
Paklausiau draugės patarimo ir gamindama nebeišpurvinu viryklės

Ar po kiekvieno gaminimo jūsų viryklė atrodo baisiai? Tai dažna problema, su kuria susiduria daugelis žmonių. Paaiškinsime, kaip nesutepti viryklės gaminant maistą.

Nesvarbu, ar jums patinka gaminti maistą, ar ne, blogiausia yra išvalyti viryklę po gaminimo. Jei nenorite gaišti laiko valydami viryklę, išbandykite vieną iš toliau pateiktų metodų.

Kaip nesutepti viryklės gaminant maistą?

Dujinės viryklės valymas užima daug laiko. Reikia nuimti degiklius, kruopščiai nuvalyti visą paviršių, nupoliruoti ir galiausiai vėl įdėti degiklius. Ar yra koks nors būdas palengvinti šią užduotį? Taip. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai po kiekvieno gaminimo į viryklės paviršių įtrinti šiek tiek pieno. Jums nereikia nuimti degiklių. Ištepkite orkaitę pienu ir palikite 10 minučių. Praėjus šiam laikui, nuvalykite paviršių drėgna mikropluošto šluoste. Viryklė bus švari. Vietoj pieno galite naudoti sodą, sumaišytą su actu santykiu 1:1. Kepimo soda ir actas sukelia stiprią cheminę reakciją, taip pašalinant net sunkiausius nešvarumus. Norėdami gauti geresnių rezultatų, palikite mišinį ant paviršiaus 10 minučių. Galiausiai nuvalykite viryklę švaria ir drėgna kempine. Šis patentas taip pat gali būti naudojamas ant elektrinių arba indukcinių viryklių.

Kaip išvengti riebalų taškymosi iš keptuvės?

Ar kepant riebalai taškosi į visas puses? Jūs galite užkirsti tam kelią. Prieš kepdami įsitikinkite, kad keptuvė visiškai sausa. Vanduo yra atsakingas už taškymąsi, nes reaguoja su riebalais. Jei kepate mėsą, prieš dėdami ją į keptuvę įsitikinkite, kad ji visiškai išdžiūvo. Norėdami tai padaryti, nuvalykite ją švariu popieriniu rankšluosčiu. O kaip su šaldytais maisto produktais? Išimkite juos iš šaldiklio dvi ar tris valandas prieš gaminant. Prieš dėdami produktus į įkaitintą keptuvę, daržoves sudėkite į sietelį, kad pašalintumėte vandens perteklių. Kiekvieną kartą kepdami naudokite dangtį. Tokiu būdu riebalai neturės galimybės patekti ant viryklės. Tačiau yra dar vienas būdas, kurį naudojo mūsų močiutės. Į švarią keptuvę įberkite žiupsnelį druskos ir tik tada pilkite aliejų. Druska sugers vandens perteklių, sumažindama riebalų taškymąsi.

viryklės