Antradienis, 22 spalio, 2024

Naujausi

Labai paprastas adžikos receptas (be acto)

Adžika mūsų šalyje nėra labai populiari, tačiau pastaraisiais metais ji sulaukia vis didesnio susidomėjimo.  O kaip gi kitaip: juk paruošti adžiką yra labai paprasta, o šiuo padažu galėsite pagardinti labai įvairius patiekalus!

Svarbi detalė

Kartais atsisakoma gaminti adžiką, nes kai kuriuose jos receptuose reikia naudoti labai daug acto. Jei norite to išvengti, siūlome jums išbandyti šį paprastą receptą: rezultatu tikrai neteks nusivilti.

Jums reikės:

  • 1 kg pomidorų
  • 0,5 kg saldžiosios paprikos
  • 2 česnako galvučių
  • 3 valg. š. cukraus
  • 1,5 arb. š. druskos
  • 2 aitriųjų paprikų

Kaip gaminti?

Visas daržoves sumalkite mėsmale. Įberkite druskos ir cukraus.

Puodą su daržovėmis pastatykite ant viryklės. Užvirinkite ir virkite dar 20 minučių.

Kai adžika išvirs, supilstykite į anksčiau paruoštus sterilius stiklainius ir užsukite dangteliais.

Stiklainius apverskite aukštyn kojom ir apvyniokite šilta antklode. Palaukite, kol visiškai atvės.

Štai ir viskas: skani konservuota adžika be acto jau paruošta. Lažinuosi, kad tai netrukus taps jūsų firminiu receptu. Jūsų draugai tikrai prašys recepto! Skanaus!

 

Įdomūs video