Tie, kurie kiekvieną dieną gamina įvairius patiekalus, žino, kaip sunku yra išplauti keptuvę ar puodą.
Ypač, jei per ilgai užsisėdėjote kitame kambaryje ir kas nors pridegė!
Ačiū Dievui, jog yra keletas gudrybių, kurios padės jums lengviau išvalyti puodus ir keptuves.
Šiandien mes pasidalinsime su jumis paprastais, bet išradingais patarimais, kaip grąžinti savo indams jų žvilgesį!
3 geriausi būdai, kaip greitai išvalyti puodus ir keptuves
1. Actas
Kad išvalytumėte keptuvę nuo įsisenėjusių maisto likučių, įpilkite karšto vandens, porą šaukštų acto ir palikite mirkyti.
Po to viskas, kas buvo priskretę, turėtų lengvai nusivalyti.
2. Druska
Šis metodas puikiai tinka ketaus katilams. Druska puikiai sugeria riebalus ir kovoja su suodžiais.
Įpilkite kelis šaukštus druskos į indą ir nuvalykite popieriniu rankšluosčiu, pridedant keletą lašų ploviklio.
Palikite keptuvę 2-3 valandoms, tada kruopščiai nuplaukite.
3. Soda
Įpilkite į puodą vandens, 2 arbatinius šaukštelius sodos ir padėkite ant viryklės. Tirpalą užvirinkite ir truputį pavirkite ant mažos ugnies.
Kai skystis atvės, galėsite lengvai pašalinti nešvarumus kempine.
Tačiau atminkite, kad kiekvienam indui reikia skirtingos priežiūros!
Pavyzdžiui, nerūdijančio plieno keptuvės negali būti valomos druska.
Pasidalinkite šiais naudingais patarimais su savo artimaisiais!