Home Receptai Konservuoti patiekalai Rauginti kopūstai: 3 receptai, kurie jums labai patiks!

Rauginti kopūstai: 3 receptai, kurie jums labai patiks!

0
Rauginti kopūstai: 3 receptai, kurie jums labai patiks!

Man labai patinka šis metas, kai vasarines šviežių daržovių salotas pakeičia rauginti kopūstai. Žinoma, liūdna, kad vasara jau liko praeity, bet kartu ir džiugu. Juk žiemą taip pat galime pasimėgauti gardžiomis daržovėmis!

Kopūstų rauginimo receptų yra tikrai daug ir labai įvairių. Anksčiau raugintus kopūstus ruošdavau pagal savo anytos receptą, tačiau pernai nusprendžiau išbandyti kai ką naujo. Dabar mano anyta prašo manęs pasidalinti receptais, o jų naudoju net tris!

Klasikiniai rauginti kopūstai

Jums reikės:

  • 3 kg kopūstų
  • 1 morkos
  • 2 valg. š. druskos
  • 1 l vandens
  • 2 valg. š. cukraus

Kaip gaminti?

  1. Nuimkite kelis viršutinius kopūsto lapus. Susmulkinkite daržovę.
  2. Morkas nulupkite ir sutarkuokite.
  3. Šiltą vandenį sumaišykite su cukrumi ir druska.
  4. Į stiklainio dugną įdėkite kopūstų lapus, vieną pasilikite vėlesniam laikui.
  5. Kopūstus ir morkas sumaišykite, nesutraiškydami sudėkite į stiklainį. Daržoves užpilkite šaltu sūrymu.
  6. Ant viršaus uždėkite likusį kopūsto lapą.
  7. Stiklainį padėkite į vėsią vietą bent savaitei.

Rauginti kopūstai be sūrymo

Jums reikės:

  • 5 kg kopūstų
  • 2 valg. š. krapų sėklų
  • 0,5 kg morkų
  • 2 valg. š. druskos

Kaip gaminti?

  1. Kopūstą susmulkinkite, o nuskustas morkas sutarkuokite.
  2. Sumaišykite daržoves, įberkite krapų sėklų ir druskos. Paminkykite daržoves, kad išsiskirtų daugiau sulčių.
  3. Užpildykite stiklainį mišiniu ir gerai suspauskite. Palikite 5 cm iki viršaus.
  4. Uždėkite svarelį (pavyzdžiui, stiklinę vandens) ir palikite šiltoje vietoje.

Rauginti kopūstai su burokėliais

Jums reikės:

  • 4 kg kopūstų
  • 1 burokėlio
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 krieno šaknies
  • 2 l vandens
  • 100 g cukraus
  • petražolių ryšulėlio
  • 100 g druskos

Kaip gaminti?

  1. Kopūstą susmulkinkite, o burokėlį sutarkuokite stambia tarka.
  2. Išspauskite česnaką, susmulkinkite petražoles, o krienus sutarkuokite smulkia tarka.
  3. Sumaišykite visus paruoštus ingredientus ir perkelkite į tinkamą indą.
  4. Sumaišykite vandenį su druska ir cukrumi ir paruoškite sūrymą.
  5. Daržoves užpilkite sūrymu ir palikite 2 dienas fermentuotis.
  6. Raugintus kopūstus sudėkite į stiklainius, uždarykite dangteliais ir padėkite į šaldytuvą.

Išbandykite šiuos raugintų kopūstų receptus: ruošdama šias daržoves aš jau įsivaizduoju, kaip jas valgysiu su puria bulvių koše. Šiems raugintiems kopūstams bus tikrai sunku atsispirti!