Dažnai prieš konservuodamos daržoves šeimininkės ilgai troškina pagrindinius ingredientus. Tačiau paprikas prieš dedant į stiklainius galima paruošti visai kitaip. Šiam tikslui naudokite orkaitę. Tuomet paprikos taps viena mėgstamiausių jūsų daržovių.
Šią daržovę reikia užpilti česnaku ir žolelėmis (petražolėmis, kalendra ar krapais). Tada keptų paprikų užkandis gali pasigirti nepaprastu aštrumu ir tiesiog nepakartojamu skoniu. Norint paruošti šį daržovių užkandį, jums reikės didelio česnako.
Ingredientai:
- Paprikos -2 kg;
- Česnakai – 90 g;
- Petražolės – 100 g;
- Actas – 100 ml;
- Saulėgrąžų aliejus – 100 ml;
- Druska – 2 arbatiniai šaukšteliai.
Paruošimas
Kruopščiai nuplaukite papriką. Išdžiovinkite. Paprikas sudėkite vienu sluoksniu ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Pašaukite jas į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę 20–25 minutėms (kol žievelė kiek pajuoduos).
Aitriąsias paprikas sudėkite į didelį puodą. Uždenkite jas dangteliu. Palikite pastovėti 15 minučių kambario temperatūroje.
Nulupkite česnaką. Skilteles supjaustykite plonais griežinėliais. Nuplaukite petražoles. Išdžiovinkite. Žalumynus stambiai supjaustykite.
Nuimkite nuo paprikų stiebus ir žievelę. Išvalykite sėklas. Paprikas supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į gilų indą.
Į paprikas sudėkite petražoles ir česnaką. Įberkite druskos. Supilkite actą. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus. Gautą masę pusvalandžiui palikite pastovėti.
Į 2 švarius stiklainius sudėkite paprikas ir česnakus. Lengvai uždenkite juos dangteliais. Stiklainius sudėkite į puodą, kurio dugnas uždengtas rankšluosčiu.
Įpilkite vandens iki stiklainių viršaus. Padėkite puodą ant viryklės. Užvirus sumažinkite ugnį. Uždenkite puodą dangčiu ir palaikykite ant viryklės dar 20 minučių. Išjunkite ugnį.
Stiklainius sandariai uždarykite. Apverskite juos aukštyn kojomis. Palikite virtuvėje, kol visiškai atvės.
Šiuo gardžiu užkandžiu galėsite mėgautis praėjus 48 valandoms nuo paruošimo. Beje, tokį užkandį galima laikyti namuose labai ilgai. Svarbiausia jį laikyti vėsioje vietoje.