Tai – puikus būdas pasirūpinti pomidorų atsargomis žiemai.
Taip paruoštais pomidorais galėsite mėgautis ištisus metus.
Kad ir kiek paruoščiau tokių pomidorų žiemai, jų vis tiek būna per mažai.
Jums reikės:
(kiekis nurodytas 1 stiklainiui)
- pomidorų (kiek telpa)
- 1 skiltelės česnako
- 1/2 arb. š. kalendros
- 1/2 arb. š. garstyčių sėklų
- 7 juodųjų pipirų žirnelių
- 2 kvapiųjų pipirų žirnelių
Vienam litrui marinato:
- 1 litro vandens
- 1 valg. š. druskos
- 6 valg. š. granuliuoto cukraus
- 5 valg. š. acto
Kaip gaminti?
Pastatykite puodą ant viryklės.
Įpilkite vandens.
Stiklainių dangtelius sterilizuokite 2-3 minutes verdančiame vandenyje.
Konservavimo stiklainius kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu.
Dar šlapius stiklainius įdėkite į mikrobangų krosnelę.
Įjunkite mikrobangų krosnelę.
Po 5-6 minučių išjunkite.
Sudėkite stiklainius ir dangtelius ant švaraus rankšluosčio.
Kruopščiai nuplaukite pomidorus.
Nuimkite stiebus ir perpjaukite pomidorus per pusę.
Į kiekvieną stiklainį dėkite tiek pomidorų, kiek telpa.
Nuluptą česnako skiltelę supjaustykite griežinėliais.
Suberkite į stiklainį.
Suberkite kalendrą.
Suberkite garstyčių sėklas.
Suberkite juodųjų pipirų žirnelius.
Galiausiai suberkite kvapiuosius pipirus.
Įpilkite vandens (iki pat stiklainio viršaus).
Uždėkite dangtelius.
Nupilkite vandenį į puodą.
Jei vandens yra mažiau nei litras, įpilkite daugiau vandens.
Įberkite cukraus.
Įberkite druskos.
Pastatykite puodą ant viryklės.
Išmaišykite.
Uždenkite puodą dangčiu.
Kai vanduo užvirs, įpilkite acto.
Išmaišykite ir vėl užvirinkite.
Supilkite į stiklainius.
Sandariai uždarykite dangteliais ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis.
Leiskite atvėsti.
Laikykite sausoje, tamsioje vietoje.
Skanaus!