Sultys, saldūs limonadai, sulčių gėrimai – visi jie labai skanūs, bet nenumalšina troškulio ir nemažai kainuoja.
O jei reikia stebėti savo svorį ar cukraus kiekį kraujyje, būtina atsiminti, kad šie gėrimai taip pat yra kaloringi ir dažnai būna pilni visokių pridėtinių medžiagų, nereikalingų organizmui.
Nėra nieko geriau už paprastą vandenį. Tačiau jį gerti taip nuobodu. Norisi kažko skanaus. Papasakosime, kaip pasidaryti skanaus ir sveiko vandens su vaisiais bei žolelėmis.
Nesitikėkite tokio skonio ir saldumo, kokius turi pirktiniai gėrimai. Tai bus vanduo su subtiliu, gaiviu kvapu ir daug malonesniu skoniu. Ir paruošti jį labai paprasta.
Vaisiai
Tinka visi, kurie jums patinka, išskyrus bananus. Vaisiai turėtų būti sunokę, kad būtų maksimaliai išnaudotas jų skonis ir aromatas.
Žolelės
Jos neprivaloma. Nereikia dėti žolelių, jei jums jos nepatinka. Tačiau kartais jos pabrėžia vaisių skonį ir nuo jų vanduo pasidaro tik dar skanesnis.
Vanduo
Tinka visoks vanduo, kurį visada geriate. Tai gali būti net ir vandentiekio vanduo, jei jo skonis ir kokybė jums tinka.
Kokius vaisius naudoti: šviežius ar šaldytus?
Jei turite, geriau rinktis šviežius, tačiau ne sezono metu tiks ir šaldyti.
Kokias žoleles naudoti?
Tas, kurios yra po ranka. Paprastai tokiuose receptuose naudojamos mėtos, tačiau bazilikai, rozmarinai, šalavijas, čiobreliai ar levandos taip pat suteiks įdomų skonių derinį.
O toliau pateikiama keletas receptų. Sudedamųjų dalių kiekis nurodomas 2 litrams vandens, tačiau galite pakeisti dalių santykį pagal skonį.
1. Citrusinis vanduo
Reikės:
apelsino
laimo
citrinos
ledukų ir vandens
Kaip paruošti:
Vaisius supjaustykite griežinėliais per pusę. Sudėkite į stiklainį.
Pripildykite indą ledukais. Įpilkite vandens. Švelniai pamaišykite šaukšto rankena.
Uždėkite dangtelį ir padėkite į šaldytuvą arba vėsią patalpą.
Galite gerti iš karto, bet aromatas pasidarys turtingesnis per 1-2 valandas, o gėrimas per dieną įgaus dar geresnį skonį. Net iki kitos dienos ledukai visiškai neištirps ir tarnaus kaip sietelis, atskiriantis vandenį nuo vaisių gabaliukų.
2. Vanduo su avietėmis ir laimu
Reikės:
laimo
aviečių
ledukų ir vandens
Kaip paruošti:
Supjaustykite laimą į keturias dalis. Iš jų į stiklainį išspauskite sultis ir į tą patį indą sumeskite gabaliukus.
Pridėkite saują aviečių. Uogas šiek tiek sutrinkite. Įpilkite vandens, sudėkite ledukus, išmaišykite. Uždenkite dangtelį ir įdėkite į šaldytuvą.
3. Vanduo su ananasais ir mėtomis
Reikės:
mėtos
ananaso
ledukų ir vandens
Kaip paruošti:
Į indą įdėkite mėtos šakelę (jei norite, kad gražiai atrodytų). Truputį ją patrinkite, kad pasklistų aromatas.
Ananasą supjaustykite griežinėliais. Sudėkite juos į indą. Vėl truputį patrinkite. Supilkite vandenį, sudėkite ledukus, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.
4. Vanduo su gervuogėmis ir šalavijais
Gėrimas gaunasi subtilaus ir gaivaus skonio.
Reikės:
šalavijo
gervuogių
ledukų ir vandens
Kaip paruošti:
Sudėkite šalavijo lapus į stiklainį. Truputį patrinkite. Pridėkite saują gervuogių. Vėl patrinkite.
Užpilkite vandeniu, įmeskite ledo kubelių, uždenkite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą.
5. Vanduo su arbūzu ir rozmarinu
Reikės:
rozmarino
arbūzo
ledukų ir vandens
Kaip paruošti:
Į stiklainį įdėkite šakelę rozmarino. Truputį pamaišykite. Rozmarinas greitai paskleidžia aromatą ir skonį, todėl nereikia persistengti.
Arbūzą supjaustykite kubeliais. Suberkite juos į stiklainį. Pamaišykite.
Pripilkite vandens, sudėkite ledo kubelius. Uždenkite dangtelį ir padėkite į šaldytuvą.
Rozmarino-arbūzo ir ananasų-mėtų gėrimai yra saldžiausi. Jei likusieji atrodo be skonio, galite pridėti medaus. Vis dėlto, jie bus ne ką prastesni už pirktus limonadus.
Čia pateikti tik pagrindiniai receptai. Galite be galo eksperimentuoti, naudodami kitus vaisius ir žoleles, maišydami juos įvairiais būdais. Leiskite pasireikšti savo kūrybiškumui.
Vandenį galite pilti į stiklines per sietelį, kad nepatektų vaisių gabaliukai.
Svarbu!
Kiek ilgai vandenį galima laikyti? Šaldytuve – apie 3 dienas. Todėl nerekomenduojama iš anksto pasiruošti per daug vandens, ypač todėl, kad jis paruošiamas per 2 minutes, ir jums nebus sunku reguliariai paruošti tokius gėrimus.
Skanaus!