Home Receptai Desertai Pats skaniausias vasariškas vyšnių pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje!

Pats skaniausias vasariškas vyšnių pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje!

0
Pats skaniausias vasariškas vyšnių pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje!

Šis nuostabaus skonio pyragas tikrai užkariaus jūsų širdis.

Gaivus vasariškas desertas pamalonins jūsų skonio receptorius.

Pasigaminti šį desertą tikrai nebus labai sudėtinga, o rezultatas pranoks jūsų lūkesčius.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 4 kiaušinių
  • 150 g granuliuoto cukraus (3/4 stiklinės)
  • žiupsnelio druskos
  • 120 g miltų (3/4 stiklinės)
  • 30 g kakavos miltelių (3 šaukštų)
  • 30 g kukurūzų krakmolo (3 šaukštų)
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Vyšnių sluoksniui:

  • 500 g vyšnių (3 stiklinių)
  • 60 g granuliuoto cukraus (4 šaukštų)

Kremui:

  • 600 g maskarponės ar kito grietinėlės sūrio (2,5 stiklinės)
  • 400 g plakamos grietinėlės (2 stiklinių)
  • 100 g granuliuoto cukraus (1/2 stiklinės)

Kaip gaminti?

Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius.

Įberkite žiupsnelį druskos.

Pabarstykite cukrumi ir išplakite.

Į atskirą dubenį suberkite miltus.

Įberkite kakavos.

Suberkite krakmolą ir viską išmaišykite.

Suberkite kepimo miltelius ir vėl išmaišykite.

Kakavos mišinį pamažu supilkite į kiaušinių masę.

Šluotele švelniai išmaišykite.

Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.

Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 30 minučių 180°C temperatūroje.

Į keptuvę suberkite vyšnias.

Pabarstykite cukrumi.

Pastatykite keptuvę ant viryklės.

Užvirinkite ir maišydami virkite 5 minutes.

Išsiskyrusias vyšnių sultis perkoškite per sietelį.

Iškepusią tešlą palikite atvėsti.

Išimkite atvėsusią tešlą iš kepimo formos ir nuimkite popierių.

Tešlą perpjaukite horizontaliai į tris dalis.

Į gilų dubenį įdėkite grietinėlės sūrio.

Supilkite grietinėlę.

Įberkite cukraus.

Grietinėlę išplakite mikseriu.

Kepimo formos šonus išklokite folija ir įdėkite tešlos lakštą.

Tešlą apšlakstykite vyšnių sultimis.

Naudodami konditerinį maišelį patepkite kremu ir išlyginkite.

Uždėkite sluoksnį vyšnių.

Vėl tepkite kremą.

Dėkite tešlos lakštą.

Pakartokite visą procesą.

Ant viršaus užtepkite kremą.

Desertą 4 valandas palaikykite šaldytuve.

Išimkite iš šaldytuvo ir papuoškite šokolado drožlėmis.

Galite patiekti.

Skanaus!