Home Receptai Konservuoti patiekalai Jau 5 metus marinuotus agurkus ruošiu tik tokiu būdu: išbandykite šį receptą!

Jau 5 metus marinuotus agurkus ruošiu tik tokiu būdu: išbandykite šį receptą!

0
Jau 5 metus marinuotus agurkus ruošiu tik tokiu būdu: išbandykite šį receptą!

Jau daug metų agurkus ruošiu tik tokiu būdu. Mano šeimai labai patinka šis receptas. Tai – patys skaniausi marinuoti agurkai, kuriuos dažnai patiekiu ir ant šventinio stalo. Geriausia rinktis lauke užaugintus agurkus. Ruošiant agurkus turi netrūkti vieno netradicinio ingrediento – garstyčių.

Ir, žinoma, svarbu pasirinkti tinkamą kiekį vandens ir kitų priedų.

Jums reikės:

(1 agurkų stiklainiui)

  • 3 lauro lapų
  • 4 kvapiųjų pipirų žirnelių
  • 5-6 garstyčių sėklų
  • Agurkų

Marinatui:

  • 1 l vandens
  • 250 ml acto
  • 330 g granuliuoto cukraus
  • 60 g smulkių garstyčių
  • 60 g druskos

Kaip gaminti?

Pradedame nuo marinato paruošimo.

Į puodą su vandeniu įpilkite acto.

Įberkite cukraus.

Įdėkite garstyčių.

Pasūdykite.

Išmaišykite ir užvirinkite.

Virimo metu retkarčiais pamaišykite, kad garstyčios nesukristų gumuliukais.

Nuplaukite agurkus.

Supjaustykite ketvirčiais.

Sterilizuokite stiklainius.

Į kiekvieną stiklainį įdėkite lauro lapų.

Įdėkite pipirų ir garstyčių sėklų.

Galiausiai sudėkite agurkus – jie turi būti arti vienas kito.

Supilkite šiltą marinatą ir sandariai uždarykite dangtelį.

Taip paruošti agurkai puikiai dera su mėsos kepsniu ir dešrelėmis.

Patiekite kaip užkandį ar tokiais agurkais pagardinkite sumuštinius – jie bus fantastiško skonio.

Taip pat galite juos supjaustyti kubeliais ir patiekti kaip garnyrą.

Skanaus!