Jautienos sultinį verdu reguliariai kartą per savaitę. Turbūt esate girdėję, kad tai yra galingas kolageno šaltinis? Vis dėlto, kartais verdant sultinį jautiena tampa neskani ir tarsi guminė. Laimei, neseniai kolega man papasakojo, ką reikia daryti, kad mėsa išliktų skani.

REKLAMA

Tai, kad jis įmeta jį į sultinį paskutiniame virimo etape, mane šokiravo ,– juk banano žievelę aš arba išmetu į šiukšlių dėžę, arba užkasu sode. Vis dėlto, kolega patikino, kad banano žievė tikrai gali būti naudinga verdant sultinį.

Kolega pastebėjo, kad bananų žievelės turi nuostabių minkštinamųjų savybių. Šis neįprastas produktas gali suminkštinti net ir kiaulienos nugarinę, kuri išvirta tiesiog tirpsta burnoje.

Kad sultinyje esanti mėsa būtų minkšta ir skani, į puodą reikia įdėti vos vieno banano žievelę. Padarykite tai paskutiniame gaminimo etape, kai sultinys bus beveik išviręs.

REKLAMA

Virkite sultinį su žievele dar porą minučių, o tada išimkite žievelę ir išjunkite ugnį. Ši gudrybė ne tik suminkštins mėsą, bet taip pat suteiks jai lengvą vaisinį skonį. Jums tai tikrai patiks!

Kai kurios šeimininkės mėsą išima iš sultinio vos išvirus. Vis dėlto, aš rekomenduoju mėsos neišimti, tačiau išbandyti šią paprastą gudrybę su banano žievele, kuri padės suminkštinti mėsą.

Kaip jūs ruošiate sultinį? Pasidalinkite savo patirtimi ir mėgstamiausiu receptu!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].