Home Receptai Konservuoti patiekalai Senoviškas marinuotų agurkų receptas: daugiau nei 200 metų šis receptas buvo laikomas paslaptyje

Senoviškas marinuotų agurkų receptas: daugiau nei 200 metų šis receptas buvo laikomas paslaptyje

0
Senoviškas marinuotų agurkų receptas: daugiau nei 200 metų šis receptas buvo laikomas paslaptyje

Yra daugybė marinuotų agurkų receptų. Tiesą sakant, kiekviena šeimininkė turi savo savo mėgstamiausią. Vis dėlto, tikrai ne visi receptai sulaukia nacionalinio pripažinimo. Tai yra legendiniai Nižino agurkai, kurie nuo 1787 m. buvo reguliariai patiekiami ant imperatoriško stalo. Kadaise šis receptas buvo saugomas po septyniomis spynomis, tačiau šiandien jis yra prieinamas visiems, norintiems išbandyti  imperatorių mėgstamą delikatesą.

Sklando gandai, kad šį receptą sugalvojo  XVII amžiuje Ukrainos Černigovo srities Nižino rajone apsigyvenusių graikų palikuonys. Nors ilgą laiką šis receptas buvo praradęs savo populiarumą, tačiau tikrai verta jį atgaivinti!

Jums reikės:

  • 1,5 kg agurkų
  • 500 g svogūnų
  • 8 valg. š. šešių procentų acto
  • 2,5 valg. š. cukraus
  • 1,5 valg. š. druskos
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • juodųjų pipirų žirnelių
  • česnako (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Kruopščiai nuplaukite agurkus. Supjaustykite juos žiedais. Galite pjaustyti pusžiedžiais, jei agurkai yra labai dideli. Lygiai taip pat supjaustykite svogūnus ir sumaišykite su agurkais. Įdėkite česnako ir pipirų žirnelių (po septynis žirnelius vienam stiklainiui).

Daržovių skilteles pasūdykite ir pabarstykite cukrumi, gerai išmaišykite ir palikite pusantros valandos pastovėti. Jei reikia, nusausinkite sulčių perteklių.

Į daržovių griežinėlius įpilkite acto ir augalinio aliejaus. Virkite ant silpnos ugnies, reguliariai maišydami turinį. Kai užvirs, virkite dar 5 minutes.

Paruoštą mišinį supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Laikykite vėsioje ir sausoje vietoje.

Štai ir viskas: mėgstamiausias imperatorių patiekalas jau paruoštas! Nuoširdžiai tikimės, kad jums patiks šis receptas. Skanaus!