Tikrai verta paruošti šį karališką skanėstą: išbandę šį receptą iš karto suprasite, kad laikas nebuvo praleistas veltui.
Išbandyti šį receptą tikrai verta net ir tada, jei slyvas konservuosite pirmą kartą. Slyvienė bus skani, kvapni ir visai nekaloringa. Jos konsistencija man primena minkštą marmeladą.
Jei mėgstate nestandartinius sprendimus, šis receptas kaip tik jums! Cinamono, slyvų ir traškių riešutų aromatas… Skamba skaniai, tiesa? Slyvų uogienė su riešutais paįvairina bet kokį desertą, be to, ji puikiai dera su įvairiais kepiniais.
Uogienei tinka tamsių veislių kietos slyvos. Pernokusios uogos šiai slyvienei netiks. Taip pat reikės šviežių riešutų: įsitikinkite, kad nė vienas jų nėra sugedęs.
Jums reikės:
- 1 kg slyvų
- 4 valg. š. cukraus
- 100 g graikinių riešutų
- 2 cinamono lazdelių arba 0,5 š. malto cinamono
- 2 valg. š. konjako
Kaip gaminti?
Nuplautas slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Suberkite į puodą. Uogas užpilkite puse cukraus ir palikite 3 valandas pastovėti.
Suberkite likusį cukrų, įdėkite cinamono lazdeles ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite ir išjunkite ugnį.
Palikite 8 valandas pastovėti (dar geriau – per naktį. Slyvos įsigers į cukraus sirupą ir cinamoną ir gerai išlaikys formą.
Ryte pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Kol jos verda, paruoškite riešutus.
Riešutus lengvai apkepkite sausoje keptuvėje, suvyniokite į sausą rankšluostį ir patrinkite. Tai padės pašalinti lukštų likučius.
Į verdančią uogienę suberkite riešutus, supilkite konjaką ir virkite 20 minučių. Nepamirškite nugriebti putų.
Išimkite cinamono lazdeles, karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir iš karto užsukite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir apvyniokite antklode 24 valandoms.
Šią slyvų uogienę galima derinti su įvairiais desertais ir kepiniais, todėl rekomenduojame paruošti daugiau šio skanėsto stiklainių.
Būtinai išsisaugokite šį receptą ir pasidalinkite juo su draugais!