Pagaminkite cukiniją tinkamai. Tikriausiai anksčiau šią vasarinę daržovę tiesiog kepėte pusžiedžiais ant grotelių ir patiekėte kaip garnyrą. Dabar gausu originalių patiekalų. Šiandien pristatysime pikantišką užkandį: tai bus maišelyje marinuotos cukinijos!
Džiaugiamės galėdami su jumis pasidalinti paprastu greito patiekalo receptu. Cukinijos maišelyje puikiai derės prie susibūrimų gamtoje. Gaminti šį užkandį namuose yra vienas malonumas!
Ingredientai:
- 2 cukinijos;
- 1 svogūnas;
- 2 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejus;
- 0,5 arbatinio šaukštelio medaus ar cukraus;
- 1 arbatinis šaukštelis druskos;
- 2 skiltelės česnako;
- 1,5 valgomojo šaukšto obuolių sidro acto;
- 1 šaukštelis Dižono garstyčių (arba kitų);
- krapų ar petražolių pagal skonį.
Gaminimas:
Pradėkite nuo cukinijų paruošimo. Daržovę kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite maždaug 3–5 mm storio žiedais. Stebėkite, kad storis būtų vienodas, nes kitaip cukinija marinuosis netolygiai. Tada sudėkite visus gabaliukus į plastikinį maišelį.
Susmulkinkite krapus arba petražoles (galite naudoti abiejų rūšių žalumynus) ir smulkiai supjaustykite nuluptą česnaką. Tada nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sudėkite visus ingredientus į cukinijų maišelį.
Tada į maišelį įdėkite druskos, medaus arba cukraus ir mėgstamų prieskonių. Čia nėra jokių apribojimų. Pavyzdžiui, prie cukinijų puikiai tinka rūkyta paprika ir šviežiai malti juodieji pipirai.
Atėjo pats svarbiausias momentas. Į maišelį supilkite saulėgrąžų aliejų ir actą. Tada maišelį sandariai uždarykite ir gerai suplakite. Visi ingredientai turi būti tinkamai sumaišyti.
Leiskite cukinijai pastovėti maišelyje bent 30 minučių. Per tą laiką daržovės turės laiko pasimarinuoti. Geriausia būsimą užkandį padėti į šaldytuvą. Beje, pagal tokį patį principą galite marinuoti makaronus iš cukinijų. Norėdami tai padaryti, tiesiog supjaustykite daržovę ne žiedais, o plonomis juostelėmis.
Patarimas
Jei po ranka nėra acto, galite jį pakeisti citrinos sultimis. Tokiam cukinijų kiekiui pakaks 2 valgomųjų šaukštų. Be to, visada galite eksperimentuoti su marinatu. Pavyzdžiui, pridėkite mėgstamų šviežių žolelių (kalendros, baziliko), aromatinių itališkų žolelių ar pipirų mišinio.
Kaip matote, aštrios cukinijos maišelyje marinuojasi tikrai labai greitai. Sudedamųjų dalių paruošimas užtruks ne ilgiau kaip 10 minučių, o tada viską tiesiog dedate į plastikinį maišelį. Pabandykite pasigaminti šį originalų patiekalą ir iš tikrųjų įsitikinsite, kad geresnio užkandžio tiesiog negalite sugalvoti.