Grybai, įsigyti parduotuvėje arba surinkti miške, yra nepaprastai skanūs, tad nieko keisto, kad dauguma žmonių juos įtraukia į savo mitybos racioną.
Grybai taip pat dera su įvairiais patiekalais, kuriems šis maisto produktas suteikia skonio ir rafinuotumo.
Virti grybai gali būti naudojami kaip sriubų, salotų ar net garnyrų ingredientas. Vis dėlto, gana dažnai pastebima, kad po terminio apdorojimo grybai tampa ne tokie skanūs.
Netinkamai ruošiami grybai iš tiesų gali prarasti skonio savybes, todėl naudinga žinoti, kokios gudrybės gali padėti išsaugoti subtilų grybų skonį.
Nepamirškite svogūnų
Šis patarimas aktualus ir grybautojams, ir perkantiems grybus prekybos centre. Vertėtų nepamiršti, kad grybai gali būti nuodingi, todėl būtina patikrinti, ar juos galima valgyti.
Termiškai apdorodami grybus visada įdėkite svogūnų. Jei svogūnai staiga tampa mėlynos spalvos, šiuos grybus reikia išmesti.
Optimalus terminio apdorojimo terminas
Dauguma žmonių daro vieną ir tą pačią klaidą: grybai yra verdami pernelyg ilgai, todėl jie praranda ne tik skonį, bet ir naudingąsias savybes.
Maksimalus terminio apdorojimo laikas neturi viršyti 20 minučių.