Agurkų ir garstyčių derinys yra tikrai gera idėja. Jei netikite, tikrai turėtumėte išbandyti šį receptą. Garstyčių marinatas agurkams suteiks geresnį, ryškesnį skonį.
Išbandykite juos, jie jums tikrai patiks.
Įsitikinsite, kad marinuoti agurkai dar niekada nebuvo tokie skanūs! Šie agurkai yra traškūs ir puikiai subalansuoto skonio. Jie puikiai tiks, pavyzdžiui, prie ant grotelių keptos mėsos, mėsainių ar sumuštinių.
Reikės:
- 2 kg agurkų;
- kelių vienetų kvapiųjų pipirų;
- kelių lauro lapų;
- kelių skiltelių česnako.
Marinatui:
- 1 litras vandens;
- 250 ml acto;
- 1 ir 1/3 stiklinės granuliuoto cukraus (galima pakeisti keliais šaukštais medaus);
- 5 šaukštai mėgstamų garstyčių;
- druskos.
Gaminimas:
Pirmiausia agurkus gerai nuplaukite arba nulupkite.
Tada supjaustykite juos apskritimais ir sluoksniuokite į sterilizuotus stiklainius. Į kiekvieną įdėkite 2 kvapiųjų pipirų vienetus, 1 lauro lapą ir pusę česnako skiltelės. Tada ruoškite marinatą.
Leiskite vandeniui ir actui užvirti puode. Įdėkite druskos ir cukraus. Išmaišykite ir leiskite vandeniui vėl užvirti.
Tada įdėkite garstyčių. Dar kartą gerai išmaišykite.
Jei cukrų pakeisime medumi, dėkite jį tik užvirinus vandeniui su druska. Supilkite marinatą į stiklainius su agurkais. Kartais agurkus pamaišykite, kad garstyčios nenugrimztų į dugną.
Stiklainius užsukite ir sterilizuokite. Tada išimkite iš puodo ir apverskite aukštyn kojomis. Agurkai garstyčių marinate paruošti.