Svarstote, ką daryti su agurkais, kurių šiais metais užaugo kaip niekad daug?
Išbandykite šį amerikietišką marinuotų agurkų receptą: tokiu būdu marinuoti agurkai puikiai dera kaip garnyras prie įvairių patiekalų.
Jums reikės:
- 2,5 kg agurkų
- 6 svogūnų
- 3 valg. š. druskos
- 60 ml acto
- 40 g granuliuoto cukraus
- 1 valg. š. krapų
- 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. čili pipirų
- 1 arb. š. kario
Kaip gaminti?
Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną.
Sudėkite agurkus ir svogūnus į didelį puodą.
Įberkite druskos, gerai išmaišykite rankomis.
Leiskite 2 valandas pastovėti.
Į puodą įpilkite acto ir įberkite cukraus.
Suberkite smulkiai pjaustytus krapus.
Įdėkite juodųjų pipirų, čili, kario.
Sumaišykite ir užvirinkite.
Nuspauskite agurkų vandens perteklių.
Sudėkite agurkus į stiklainius ir užpilkite marinatu.
Sandariai uždarykite dangtelius.
Stiklainius pašaukite į orkaitę.
Sterilizuokite 20 minučių 70° C temperatūroje.
Agurkus laikykite sausoje ir tamsioje vietoje.
Skanaus!