Sutikite, kad pomidorai ir slyvos yra gana neįprastas derinys, tačiau tai netrukdo jam būti fantastiškai skaniu. Šis derinys patiks visiems! Pomidorus su slyvomis žiemai konservuokite viename stiklainyje.
Šiam preparatui nereikia jokių prieskonių. Marinatas išeina nuostabus net ir be klasikinio jo paruošimo ingredientų rinkinio. Jei labai mėgstate juodųjų pipirų žirnelius ir lauro lapus, prieš dėdami pagrindinius gaminius įdėkite šiuos ingredientus į stiklainio dugną. Taip pat galite iš anksto nulupti česnaką. Tada į kiekvieną stiklainį įdėkite 2 skilteles.
Svarbus niuansas. Ruošdami tokį kvapnų užkandį naudokite ne 9% paprastą actą, o obuolių ar vynuogių. Jo dėka pomidorų ir slyvų skonis nebus per aštrus.
Ingredientai
- Slyvos 800 g;
- Pomidorai 800 g;
- Vanduo 1 l;
- Cukrus 100 g;
- Druska 15 g;
- Obuolių actas 50 ml.
Maisto gaminimas:
Kruopščiai nuplaukite pomidorus ir slyvas. Jų kotelio vietoje šakute padarykite keletą įdūrimų. Sterilizuotus stiklainius užpildykite slyvomis ir pomidorais.
Supilkite vandenį į puodą. Užvirinkite. Pomidorus su slyvomis užpilkite karštu skysčiu. Stiklainius uždengiame dangteliais. Palikite juos 10 minučių kambario temperatūroje.
Nupilkite skystį atgal į puodą. Įdėkite cukraus ir druskos. Puodo turinį užvirinkite. Supilkite obuolių sidro actą. Gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Verdančiu marinatu užpilkite pomidorus ir slyvas stiklainiuose. Uždarykite juos dangteliais. Apverskite aukštyn kojomis. Apvyniokite juos antklode. Palikite juos visiškai atvėsti virtuvėje
Tokį ruošinį laikykite vėsioje patalpoje. Tam tinka rūsys arba šaldytuvas. Tačiau palikti pomidorų su slyvomis kambario temperatūroje neverta. Juk taip ištisus metus negalėsite mėgautis jų skoniu. Ar jums patinka tokie originalūs ingredientų deriniai? Tada greitai pradėkite tai daryti.