Lengvai sūdyti agurkai – ne tik skanus ir kvapnus užkandis, bet ir sveikas produktas. Plačiau apie tai papasakojo gydytoja Elena Solomatina. Sužinokite, kodėl reikia valgyti sūdytus agurkus.
Kaip pastebėjo mitybos specialistė, tokie produktai vasarą padeda kompensuoti vandens ir mineralinių druskų trūkumą, kurio organizmas dažniausiai netenka per karščius.
Lengvai sūdyti agurkai padeda palaikyti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą, kad raumenys dirbtų tinkamai. Specialistė taip pat pridūrė, kad tokie agurkai padeda tiems, kurie kenčia nuo žemo kraujospūdžio. Nauda tuo nesibaigia.
Kaip pridūrė gydytoja, agurkai teigiamai veikia ir virškinimą. Jei prieš valgį suvalgysite lengvai sūdytą agurką, tada skrandžio sultys pradės geriau išsiskirti, o tai sukels apetitą ir pagerins virškinimą.