Prasidėjo šviežių bulvių sezonas! Pradėkite jį su kvepiančia sriuba, neįprastomis salotomis ir apkepu iš šviežių bulvių.
Mes norime išsklaidyti mitą, kad šviežios bulvės gali būti tik verdamos, todėl nusprendėme pasidalinti sėkmingiausių ir gardžiausių patiekalų receptais.
1. Salotos su šviežiomis bulvėmis
Jums reikės:
500 g šviežių bulvių
200 g žalių šparaginių pupelių
120 g sardinių aliejuje
saujos marinuotų alyvuogių
pusės citrinos sulčių
1 valgomo šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
Nuplaukite, supjaustykite bulves į 3 dalis ir virkite, kol išvirs. Supjaustykite pupeles į mažus gabalėlius ir sudėkite į puodą, kai liks 3 minutes iki bulvių išvirimo. Palikite daržoves, kol atvės.
Sudėkite sardines į salotų dubenėlį, įberkite druskos, pipirų, įpilkite citrinos sulčių ir sutrinkite sardines šakute.
Sudėkite smulkiai supjaustytas alyvuoges, virtas bulves ir pupeles prie sardinių, įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai sumaišykite, palikite 15 minučių ir galite valgyti.
2. Bulvių sriuba su laukiniais česnakais ir petražolėmis
Puiki pikantiška sriuba.
Jums reikės:
70 g aliejaus
1 smulkiai pjaustyto svogūno
šiek tiek sauso balto vyno
250 g šviežių bulvių
1 l daržovių sultinio
2 šaukštelių druskos
40 g laukinių česnakų
150 gramų petražolių
grietinėlės.
Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite pjaustytą svogūną. Kepkite, kol jis taps skaidrus.
Įpilkite vyno ir leiskite alkoholiui išgaruoti. Sudėkite bulves, sultinį ir druską, virkite 30-45 minučių, kol bulvės taps visiškai minkštos.
Patraukite puodą nuo kaitros ir sudėkite česnaką, petražoles ir grietinėlę bei išmaišykite iki vientisos masės. Pridėkite prieskonių pagal skonį ir patiekite su džiūvėsiais, apšlakstytais alyvuogių aliejumi.
3. Šviežių bulvių, šoninės ir šviežių kopūstų apkepas
Jums reikės:
600 gramų bulvių
500 g smulkintų virtų kopūstų
220 g tarkuotos virtos šoninės arba kumpio
1 česnako skiltelės
grietinėlės 550 ml
1 valgomo šaukšto aliejaus
20 g džiūvėsėlių
150 g čederio sūrio
10 gramų parmezano sūrio
1 šaukšto kapotų petražolių.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išvirkite ir nusunkite bulves. Kai atvės, supjaustykite griežinėliais.
Išvirkite kopūstus, gerai susmulkinkite ir sumaišykite su kumpiu. Pakepkite česnaką svieste, įpilkite grietinėlės ir įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.
Į kepimo formą sudėkite bulves, sūrį, kumpio ir kopūstų mišinį, apipilkite padažu ir pabarstykite čederiu, parmezanu ir petražolėmis. Kepkite orkaitėje 25 minutes, kol viršus taps auksinės rudos spalvos.
Skanaus!