Jei jums patinka marinuoti agurkai, jums tikrai paliks įspūdį šis receptas. Šį kartą siūlome agurkus marinuoti acte, pridedant įvairių daržovių.
Reikės:
- 4 kg agurkų;
- 3 vnt. svogūnų;
- 3 vnt. morkų;
- 2 vnt. raudonosios paprikos.
Į kiekvieną stiklainį įdėti:
- 1 lauro lapą;
- 3 vnt. kvapiųjų pipirų;
- 1/2 arbatinio šaukštelio garstyčių sėklų;
- 1 stiebą krapų su žiedu.
Marinatui (užteks 9-10 stiklainių, kurių tūris 1l):
- 3,5 l vandens;
- 100 g nejoduotos akmens druskos;
- 75 g granuliuoto cukraus;
- 0,7 l acto.
Gaminimas:
Agurkus pamirkykite šaltame vandenyje. Įpilkite vandens į puodą. Įdėkite druskos ir cukraus.
Išmaišykite. Užvirinkite. Kai vanduo užvirs, supilkite į jį actą. Tada marinatą vėl užvirinkite. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite marinatui atvėsti.
Nupjaukite paprikos viršų ir apačią, bet jų neišmeskite – jie taip pat pateks į stiklainį.
Tada supjaustykite papriką ir pašalinkite sėklas. Papriką supjaustykite vienodai plonais, maždaug 2 cm pločio, griežinėliais.
Svogūną supjaustykite didesniais pusžiedžiais.
Nulupkite morkas. Supjaustykite griežinėliais.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite kvapniųjų pipirų ir garstyčių sėklų.
Tada įdėkite lauro lapą ir krapus. Tada į stiklainio dugną įdėkite keletą morkų griežinėlių. Po to vieną šalia kito dėkite agurkus.
Tarp agurkų įterpiame paprikų, svogūno ir morkos griežinėlius. Tada šiek tiek atvėsusį agurkų marinatą supilstykite į stiklainius.
Uždarykite stiklainius. Tada pašaukite juos į šaltą orkaitę ir nustatykite 130°C temperatūrą. Įkaitinus orkaitę, stiklainius kaitinkite 30 minučių.
Praėjus šiam laikui, palaukite, kol jie atvės, ir išimkite juos iš orkaitės. Galiausiai atsargiai apverskite stiklainius ir padėkite ant medvilniniu rankšluosčiu iškloto stalo. Kai jie atvės, galite perkelti juos į vėsią ir tamsią vietą, kur jie išsilaikys visą žiemą.