Home Sveikata Gydytoja papasakojo, kuo galima pakeisti brangią raudoną žuvį

Gydytoja papasakojo, kuo galima pakeisti brangią raudoną žuvį

0
Gydytoja papasakojo, kuo galima pakeisti brangią raudoną žuvį

Raudona žuvis yra skanus ir sveikas produktas. Vis dėlto, naudinga žinoti, kad brangiai kainuojančią raudoną žuvį galima pakeisti kitomis žuvies rūšimis. Tai bus ne ką mažiau naudinga.

Apie tai plačiau papasakojo mitybos specialistė Irina Mansurova.

Ji pažymėjo, kad vietoj lašišos ir upėtakio galima rinktis šprotus ar sardines. Tokia žuvis yra puikus nesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis.

Irina Mansurova taip pat rekomendavo valgyti ančiuvius, kuriuose yra daug fosforo, kalcio ir kitų mineralinių elementų.

Silkė, šprotai ir sardinės yra naudingi nervų sistemai, nes ją ramina. Be to, valgydami šias žuvis galite pagerinti regėjimą ir padidinti hemoglobino kiekį.

Į savo mitybos racioną vertėtų įtraukti skumbrę, kurioje gausu ne tik vitaminų, bet ir baltymų, kurių yra dar daugiau nei menkių kepenyse.

Gydytoja papasakojo ir apie silkės naudą. Vos šimte gramų šio produkto yra vitamino D ir Omega-3 riebalų rūgščių paros poreikis.