Be jos negalima paruošti beveik jokio patiekalo. Druska suteikia maistui skonį. Deja, kartais druskinėje ji virsta kietu gumulu ir tampa sunku ja naudotis. Papasakosime, kaip laikyti druską, kad taip daugiau nenutiktų.
Prieskoniai visada turi būti birūs. Priešingu atveju sunku juos tinkamai dozuoti gaminant maistą. Viena dažna virtuvės problema yra druskos sustingimas į gabalus. Kaip tai išspręsti? Užtenka pasitelkti vieną ingredientą.
Kaip laikyti druską?
Druska sukietėja į gabalus ją veikiant drėgmei. Deja, jos virtuvėje netrūksta. Kad druska visada būtų biri, ją reikia tinkamai laikyti. Druskos indą laikykite toliau nuo drėgmės šaltinių. Nedėkite jo ant spintelės šalia viryklės ar kriauklės, kur nuo garų ji gali sušlapti arba sulipti. Be to, nelaikykite jos šalia gėrimų. Jei koks nors skystis išbėgs, druska gali būti nebetinkama naudoti. Laikykite druskos indą sausoje vietoje, pavyzdžiui, spintelėje toliau nuo viryklės. Taip pat naudokite paprastą triuką, kuris 100% apsaugos druską nuo sukietėjimo.
Kaip kovoti su sulipusia druska?
Tikriausiai girdėjote, kad kai kurie maisto produktai turi savybę sugerti drėgmę. Toks produktas yra ir ryžiai. Galite pasinaudoti šiuo faktu, kad druska visada būtų biri. Į druskos indą įdėkite keletą ryžių grūdelių. Jie sugers drėgmės perteklių ir neleis druskai sukietėti.
Kaip dar galite naudoti ryžius namuose?
Jau žinote, kad ryžiai yra paprastas būdas atsikratyti sulipusios druskos. Namuose jų savybes galite panaudoti ir kitaip:
- įdėkite keletą ryžių į sandarų indą, kuriame yra česnako skiltelės. Taip česnakas ilgiau išliks šviežias;
- įdėkite ryžius į nedidelį indelį ir apšlakstykite mėgstamu eteriniu aliejumi (apie 20 lašų). Indo angą uždenkite marle ir sutvirtinkite gumine juostele. Įdėkite indą į spintelę ir ji visada maloniai kvepės. Kai kvapas susilpnėja, indą tiesiog pakratykite.