Salotos yra puikus priedas prie sumuštinių ar mėsainių. Jose daug maistinių medžiagų. Papasakosime, kaip išlaikyti salotų šviežumą, kad kuo ilgiau galėtumėte mėgautis jų skoniu.
Salotų yra daugybė rūšių. Tinkamai laikant, jos greitai nenuvys. Štai patarimas, kaip išlaikyti jas šviežias namuose kuo ilgiau.
Salotų savybės
Šiame augale yra daug skaidulų, magnio, geležies, vitamino B ir C. Be to, jose yra daug chlorofilo, kuris ne tik suteikia salotoms būdingą žalią spalvą, bet ir turi baktericidinį poveikį. Taip pat įrodyta, kad ši daržovė pagreitina žaizdų gijimą ir padeda kovoti su infekcijomis. Salotose yra galingų antioksidantų, kurie apsaugo nuo geltonosios dėmės degeneracijos. Taip pat įrodyta, kad dažnas salotų vartojimas stiprina nervų sistemą ir pagreitina medžiagų apykaitą bei stiprina imunitetą, todėl jos rekomenduojamos dietos besilaikantiems žmonėms. Nepamirškite nusipirkę salotų jas nuplauti ir išdžiovinti, kad nesupūtų. Laikykite jas vėsioje vietoje. Kad apsaugotumėte nuo vytimo, prieš dedant į šaldytuvą, verta suvynioti jas į popierinį rankšluostį.
Kaip pratęsti salotų šviežumą?
Pirmas dalykas, kurį turėtumėte padaryti, parsinešę salotų iš parduotuvės, tai kruopščiai jas nuplauti ir atskirti lapus vieną nuo kito, o tada išdžiovinti. Geriausia tai daryti dideliame koštuve ir salotas užpilti šaltu vandeniu, o pabaigoje kiekvieną lapelį palikti ant popierinio rankšluosčio. Salotų šviežumą galima prailginti – įmerkite jų šaknis į vandenį, tada jos taip greitai nesuges. Tokiu būdu pailginsite salotų gyvenimą nuo kelių dienų iki 2 savaičių! Tokiu būdu galėsite jas valgyti kada tik užsinorėsite. Jums nebereikės išmesti nesuvalgytų salotų į šiukšlių dėžę! Maistas nebebus švaistomas.