Vakarienei pagaminti gerą kiaulienos kepsnį nėra lengva, ypač kai žengiame pirmuosius žingsnius kulinariniame pasaulyje. Svarstote, kaip suminkštinti mėsą, kad ji tiesiog ištirptų burnoje? Naudokite populiarų vaisių.
Mėsos gaminimas yra vienas sunkiausių virėjo darbų. Per ilgas kepimas ir netinkami prieskoniai gali paversti mėsą labai kieta. Pasirodo, kad tam tikras populiarus vaisius gali priversti jūsų kiaulienos kepsnį tiesiog ištirpti burnoje.
Kaip suminkštinti mėsą su vaisiais?
Ar turite citrinos? Dažniausiai ji yra daugelio kulinarinių problemų sprendimas. Tačiau šį kartą tenka ją padėti į šalį, nes šio straipsnio herojus – visiems gerai žinomas kivis. Šis mažas egzotiškas vaisius yra kupinas proteolitinių fermentų, kurie skaido baltymų daleles. Kivių marinatas net ir kiečiausią mėsos gabalą pavers minkštu ir sultingu. Viskas gali būti sudėtinga, jei jums nepatinka kivių skonis. Tokiu atveju yra daug alternatyvių vaisių, kurie turi panašų poveikį. Naudokite ananasą, papają ar mangą ir poveikis bus toks pat geras.
Kaip paruošti kivių marinatą?
Paimkite keletą vaisių ir juos nulupkite. Tada sudėkite į blenderį ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei tokio įrenginio neturite, kivius galite susmulkinti labai smulkiais gabalėliais. Sudėkite mėsą į vaisių masę ir gerai ištrinkite iš visų pusių. Tada apibarstykite mėsą mėgstamais prieskoniais ir palikite pastovėti mažiausiai 30 minučių. Nemarinuokite mėsos ilgiau nei dvi valandas, nes ji gali tapti per minkšta.
Kodėl verta valgyti kivius?
Šis nepastebimas vaisius yra vitaminų C ir E šaltinis, ir, kaip žinome, tai palaiko mūsų imuninę sistemą. 100 g kivių leidžia patenkinti organizmo paros vitamino C dozę, suteikia būtinų antioksidantų, maistinių skaidulų ir kalio. Jei kovojate su padidėjusiu cholesterolio kiekiu kraujyje, kiviai turėtų būti įtraukti į jūsų mitybą. Keli vaisiai per dieną gali padėti kovoti su virškinimo sutrikimais ir pagreitinti žarnyno darbą. Be to, dėl sudėtyje esančių antioksidantų jie turi priešvėžinį poveikį ir lėtina odos senėjimo procesą.