Jei oras netinkamas iškylai, o šašlykų vis norisi – nebūtina eiti į restoraną!
Mes radome puikų šašlykų receptą, kuris yra populiarus net Gruzijoje! Namuose juk turėsite trijų litrų stiklainį?
Jums reikės:
kiaulienos – 1 kg;
šoninės – 250 g;
svogūnų – 2–3 vnt.;
pusės citrinos sulčių;
vandens – 100 ml;
druskos, pipirų, kitų prieskonių.
Nuplaukite mėsą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir citrinos sulčių.
Supjaustykite svogūnus žiedais ir sudėkite prie mėsos, tada įpilkite vandens. Palikite marinuoti 30 minučių.
Supjaustykite šoninę plonomis juostelėmis. Suverkite pamarinuotą mėsą ant lazdelių pakaitomis su šonine ir svogūnais.
Stiklainio apačioje sudėkite likusius svogūnus. Kiekviename stiklainyje telpa 4–5 iešmeliai.
Uždenkite indą su folija. Stiklainio išorė turi būti sausa.
Įdėkite į šaltą orkaitę (tam, kad stiklainis nesprogtų). Įkaitinkite orkaitę iki 180–200°C temperatūros ir palaikykite šašlyką 60–80 minučių.
Išjunkite orkaitę ir palaukite 5 minutes. Atidarykite iš lėto, kad temperatūros skirtumas nesuskaldytų stiklainio.
Skanaus!