Kepti šį pyragą yra labai paprasta. O jo aromatas toks, kad neįmanoma atsispirti! Pyragas švelnus, skanus, tiesiog tirpstantis burnoje.
Reikės:
100 g sviesto
250 g miltų
200 g grietinės
200 g cukraus
250 g uogų (šaldytų arba šviežių)
2 kiaušinių
ketvirčio šaukštelio druskos
pusantro šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimas:
Ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Supilkite jį į dubenį. Į sviestą sudėkite cukrų. Sudėkite grietinę. Įmuškite kiaušinius.
Viską išmaišykite iki vientisos masės naudodami šluotelę arba įprastą šaukštą.
Persijokite miltus ir sudėkite į cukraus-sviesto mišinį. Tada suberkite kepimo miltelius ir druską. Viską gerai išmaišykite. Tešla paruošta.
Paruoškite kepimo indą ir sutepkite jį aliejumi. Į jį sudėkite pusę paruoštos tešlos ir tolygiai paskirstykite. Tolygiai išdėliokite uogas ant tešlos. Jei naudojate šaldytas, nereikia atšildyti.
Supilkite ant uogų likusią tešlą ir išlyginkite mentele.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pašaukite pyragą maždaug 30-40 minučių. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite gabaliukais. Patiekite ant stalo.
Skanaus!