Greitai paruošiamos, lengvos, sveikos ir skanios kopūstų salotos, kurias iš karto pamilsite. Jas galite gaminti bet kokia proga. Nuostabūs geriausių kopūstų salotų receptai iš „Youtube“ kanalo.
Receptas Nr. 1
Jums reikės:
- 350 g šviežių kopūstų
- 1 morkos (150 g)
- 100 g juodųjų alyvuogių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 30 g medaus
- 2 valgomųjų šaukštų obuolių sidro acto
- 2 valgomųjų šaukštų saulėgrąžų aliejaus
Gaminimo eiga:
Iš pradžių kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais.
Sudėkite į gilų dubenį.
Sudėkite stambiai sutarkuotas morkas.
Alyvuoges supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į dubenį.
Daržoves pasūdykite.
Įpilkite medaus.
Supilkite actą ir aliejų.
Gerai išmaišykite.
Receptas Nr. 2
Jums reikės:
- 350-400 g jaunų kopūstų
- 2 rūšių sūrių (2 x 70 g), aš naudojau fermentinius
- 20-30 g krapų
- 4 česnako skiltelių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 100-120 g majonezo
Gaminimo eiga:
Į gilų dubenį suberkite supjaustytus kopūstus.
Sudėkite tarkuotą fermentinį sūrį.
Tada sudėkite smulkintus krapus.
Sutrinkite česnako skilteles ir pagardinkite druska.
Galiausiai įpilkite majonezo.
Viską gerai išmaišykite.
Receptas Nr. 3
Jums reikės:
- 350-400 g jaunų kopūstų
- 2 šviežių agurkų (200 g)
- 200 g pomidorų
- 20 g petražolių
- 20 g sezamo sėklų
- 1/2 šaukštelio druskos
- paprikos miltelių pagal skonį
- 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
- 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus
Gaminimo eiga:
Į gilų dubenį sudėkite kubeliais supjaustytus kopūstus.
Sudėkite griežinėliais supjaustytą agurką.
Pomidorus supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į dubenį.
Įdėkite smulkintų petražolių.
Tada suberkite sezamo sėklas ir druską.
Išspauskite citrinos sultis, įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.
Galite patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: