Šie gardūs varškės rutuliukai išliks purūs ir švieži maždaug 2-3 dienas.
Juos galite tiesiog laikyti sandariame inde.
Jei norite šiuos skanėstus išlaikyti ilgiau, galite užšaldyti.
Išskirtinis purių varškės rutuliukų receptas, kurį radome internete.
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 250 g varškės (20%)
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus
- 2 pakelių vanilinio cukraus
- 300 g paprastų kvietinių miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio kepimo sodos
- žiupsnelio druskos
Viršutiniam apvalkalui:
- 2 valg. šaukštų sviesto
- 2 valg. šaukštų cukraus
- 2 pakelių vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir varškę.
Tada suberkite cukrų ir vanilinį cukrų.
Plakite kelias minutes, kol susidarys kreminė masė.
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
Tada miltų mišinį įmaišykite į varškės masę.
Maišykite, kol viskas susijungs.
Pastabos:
Jei tešla šiek tiek lipni, ji tokia ir turi būti!
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros viršuje / apačioje (esant konvekcijai, iki 160°C temperatūros).
Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
Arbatiniu šaukšteliu iš tešlos masės paimkite nedidelius gabalėlius.
Rankas pabarstykite miltais.
Tada iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus (maždaug graikinio riešuto dydžio).
Dėkite rutuliukus ant kepimo skardos šiek tiek toliau vienas nuo kito.
Kai tešla vėl pradės lipti prie pirštų, pabarstykite rankas miltais, kol tešla visiškai nelips.
Kepkite šiuos rutuliukus įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje (arba ant abiejų kepimo skardų, ant viršutinės ir apatinės lentynėlės), apie 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Puode ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į dubenį.
Į kitą dubenį suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišykite.
Iš orkaitės išimkite iškepusius rutuliukus.
Leiskite jiems atvėsti apie 5 minutes.
Dar karštus rutuliukus aptepkite ištirpintu sviestu.
Tada apvoliokite juos cukraus mišinyje.
Padėkite rutuliukus atgal ant skardos, kad atvėstų, arba mėgaukitės jais dar šiltais.
Linkime gero skonio!