Šis skanus pomidorų padažas tikriausiai bus geriausias, kokio kada nors esate ragavę.
Rekomenduojame šį padažą gaminti iš namuose užaugintų daržovių.
Jį galite naudoti ištisus metus ir šis padažas tinka daugeliui receptų.
Pavyzdžiui, jis puikiai tinka makaronams, troškiniams, sriuboms ir kaip picos pagrindas.
Jums reikės:
- 3 kg pomidorų
- 1 kg raudonųjų paprikų
- 250 g žaliųjų paprikų (neaštrių)
- 5 česnakų skiltelių
- petražolių
- 1/2 valgomojo šaukšto druskos
- 200 ml alyvuogių aliejaus
- 200 ml acto (5%)
Gaminimo eiga:
Pomidorus supjaustykite gabaliukais.
Tada sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
Į puodą supilkite aliejų ir actą.
Pastatykite ant viryklės ir leiskite užvirti.
Tada supilkite pomidorų tyrę iš sutrintų pomidorų.
Išmaišykite.
Kaitinkite iki virimo ir virkite 35-40 minučių arba ilgiau, priklausomai nuo to, kokio tirštumo padažo norite.
Tuo tarpu supjaustykite raudonąją ir žaliąją paprikas.
Susmulkinkite česnakus.
Sumaišykite su smulkintomis petražolėmis.
Paprikas, česnakus ir petražoles sumaišykite su pomidorų tyre.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Troškinkite dar 15 minučių.
Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius (lengviausia tai padaryti mikrobangų krosnelėje).
Paruoštą padažą supilkite į stiklainius, nuvalykite jų kraštus švariu rankšluosčiu ir uždarykite dangteliais.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis.
Atvėsinkite ir laikykite juos vėsioje bei tamsioje vietoje.
Tai puikus padažas makaronams, picai, ant grotelių keptai mėsai bei žuviai arba keptai vištienai.
Mėgaukitės!