Parduotuvėse ir turgavietėse jau galima įsigyti pirmųjų šviežių bulvių. Štai keletas receptų, kaip skaniai jas pasiruošti!
1. Virtos bulvės su grietine
Tradiciškai šviežios bulvės verdamos ir skaninamos aromatiniu padažu.
Sudėtis:
1 kg šviežių bulvių
3-4 krapų šakelės
200 ml neriebios grietinės
2-3 g džiovintų česnakų
1 marinuotas agurkas
druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimas:
Virkite bulves, patikrindami jas peiliu: jis turėtų sklandžiai įsmigti į bulvę. Tuomet nedelsiant išjunkite kaitrą, kad bulvės nesukristų.
Nusunkite vandenį ir palikite bulves puode. Pagardinkite džiovintais česnakais ir 100 ml grietinės.
Sutarkuokite agurką ir peiliu susmulkinkite krapus.
Sumaišykite juos su likusia grietine ir pridėkite prie bulvių. Jei nuspręsite į padažą nedėti agurkų, galite šiek tiek kitaip paruošti patiekalą.
Nusunkite bulves, sudėkite visus prieskonius, žalumynus, grietinę ir virkite dar 10 minučių ant mažos ugnies.
2. Virtos ir keptos šviežios bulvės
Šviežios bulvės bus ypač skanios, jei iš pradžių jas išvirsite, o tada apkepsite.
Sudėtis:
1 kg šviežių bulvių
4 šaukštai augalinio aliejaus
1 šaukštelis džiovintų česnakų
6 šaukštai sojų padažo
6 šaukštai medaus
2 šaukštai sezamo sėklų
druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimas:
Bulves išvirkite taip, kad jos išliktų šiek tiek drėgnos viduje. Nusunkite vandenį ir palikite atvėsti.
Apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite džiovintais česnakais.
Kol bulvės atvės, ruošiame padažą. Medus turi būti sutrinamas su sojos padažu ir augaliniu aliejumi, pridėkite žiupsnelį druskos. Viską supilkite ant bulvių.
Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies, įpilkite 1 šaukštelį augalinio aliejaus ir sudėkite bulves padaže. Pakepę 2 minutes, pabarstykite sezamu.
Nuolat maišykite, kad nepriliptų ir apskrustų tolygiai. Kai bulvės pasidengia saldžia, tamsia plutele, nuimkite nuo ugnies.
Kad patiekalas būtų dar neįprastesnis, vietoj česnakų galite naudoti džiovintą imbierą.
3. Bulvės su grybais ir vyno padažu
Ar jūs kada nors ragavote bulvių su vynu?
Sudėtis:
1 kg šviežių bulvių
300 g grybų
1 skiltelė česnako
180 ml sauso baltojo vyno
70 g sviesto
druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimas:
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą, pridėkite prieskonių pagal skonį ir gauta mase apšlakstykite žalias bulves.
Truputį sutraiškykite česnako skiltelę, kad ji išliktų sveika, bet pasirodytų sultys. Įdėkite į prikaistuvį ir maišydami virkite minutę.
Pašalinkite česnaką iš prikaistuvio, supilkite vyną, supjaustytus grybus, sviesto padažu apšlakstytas bulves ir virkite ant mažos ugnies po dangčiu, kol visas skystis išgaruos.
Tada galite pridėti šiek tiek daugiau aliejaus ir virkite ant didelės ugnies maišydami. Bulvės bus paruoštos, kai jos įgaus auksinę plutą. Patiekalas gali būti papuoštas bet kokiais žalumynais.
Skanaus!