Marokas garsėja savo pikantiškais, turtingo skonio patiekalais. Tačiau norint tai pajausti, nebūtina keliauti į tą šalį. Visada galite pasirinkti patiekalus iš šios šalies virtuvės vakarienei.
Pavyzdžiui, aštrų baklažanų troškinį, kurio paruošimas labai paprastas.
Jums reikės:
1 didelio baklažano
60 ml alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio druskos
1 didelio svogūno
3 skiltelių česnakų
3 arbatinių šaukštelių sumaltų kmynų
3 arbatinių šaukštelių rūkytos paprikos
2 skardinių po 400 g pomidorų savose sultyse
120 ml vandens ar daržovių sultinio
160 gramų paruoštų avinžirnių (neprivaloma)
15 ml klevų sirupo
33 g čili harissa pastos
petražolių
šviežių citrinų
virtų ryžių
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių Celsijaus. Įdėkite kepimo skardą su kepimo popieriumi. Suberkite supjaustytus baklažanus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir sumaišykite. Kepkite 30-35 min. Po 20 minučių pamaišykite baklažanus.
Tuo pačiu metu įkaitinkite keptuvę iki vidutinės kaitros. Svogūnus kepkite su aliejumi, kol suminkštės ir lengvai karamelizuosis. Suberkite česnakus, kmynus ir papriką, ir viską sumaišykite. Kepkite dar vieną minutę.
Supilkite pomidorus, jų sultis ir vandenį ar sultinį. Uždenkite ir virkite ant mažos ugnies keturias minutes, kad atskleistumėte aromatus. Nuimkite dangtį ir sudėkite avinžirnius, klevų sirupą ir harissa pastą, sumaišykite. Uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies.
Iš orkaitės išimkite keptus baklažanus ir sudėkite prie pomidorų bei avinžirnių. Sumaišykite ir kepkite dar 10 minučių ant mažos ugnies.
Jei norite intensyvesnio skonio, galite pridėti daugiau prieskonių. Patiekite su savo pasirinktu garnyru, šviežia citrina ir šviežiomis kapotomis petražolėmis arba kalendra.
Tokį troškinį galite laikyti šaldytuve iki penkių dienų.
Skanaus!