Švelnus grietinėlės ir varškės pagrindas bei sultingi vaisiai garantuoja, kad desertas bus fantastiškai skanus. Šis derinys patiks net ir ne itin dideliems saldumynų mėgėjams. Jie neabejotinai įvertins braškių ir bananų deserto skonį.
Šio naminio skanėsto paruošimas yra paprastas. Mat jam nereikia naudoti orkaitės. Beje, tokiam desertui pagaminti nebūtina pirkti kvietinių miltų ir kiaušinių. Pakanka sumaišyti visus reikiamus ingredientus ir palaukti, kol jie sukietės.
Kaip pasigaminti subtiliausią braškių ir bananų desertą
Kad želatinoje nesusidarytų gumuliukų, galite pasinaudoti maža gudrybe. Pirmiausia įmaišykite nedidelį kiekį varškės į želatiną su vandeniu. Gerai išmaišykite. Tik tada į pagrindinę varškės ir grietinėlės pagrindo dalį įmaišykite želatinos mišinį.
Ingredientai
- Braškės – 250 g
- Bananai – 2 vnt.
- Citrinų sultys – 2 valgomi šaukštai
- Vanduo – 70 ml
- Želatina – 25 g
- Varškė – 350 g
- Grietinėlė – 400 g
- Cukrus – 160 g
- Vanilinis cukrus – 10 g
- Baltasis šokoladas – 30 g
Paruošimo būdas
Nulupkite bananus. Supjaustykite iki 2 cm pločio juostelėmis. Juos užpilkite citrinos sultimis.
Braškes kruopščiai nuplaukite. Gerai nusausinkite. Pašalinkite kotelius. Supjaustykite braškes į 2 dalis.
Į nedidelį dubenėlį supilkite tirpią želatiną. Užpilkite šaltu vandeniu. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Palikite išbrinkti kambario temperatūroje 5-7 minutes.
Paruoškite pagrindą. Į dubenį sudėkite varškę. Įpilkite bet kokio riebumo grietinėlės. Įberkite įprasto ir vanilinio cukraus. Viską suplakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės (kad būtų be gumuliukų ir kruopelyčių).
Želatiną ištirpinkite garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Įmaišykite ją į grietinėlės ir varškės mišinį. Viską išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės.
Į varškės masę įmaišykite supjaustytus bananus ir braškes. Švelniai išmaišykite mentele, stengdamiesi nepažeisti vaisių formos.
Paimkite kepimo formą. Dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus – maistine plėvele. Į formą supilkite vaisių mišinį. Atsargiai išlyginkite paviršių.
Sutarkuokite baltąjį šokoladą. Apibarstykite juo deserto paviršių. Padėkite į šaldytuvą 6-8 valandoms. Viskas paruošta!
Desertą geriausia ruošti 16 cm skersmens kepimo formoje. Jei neturite formos dugno, galite jį padaryti iš paprastos folijos. Tada, kaip nurodyta recepte, kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Norėdami tai padaryti, iš jo iškirpkite reikiamo skersmens apskritimą. Šonus būtinai išklokite maistine plėvele. Taip desertą bus lengviau išimti iš naudojamos formos.