Tai – puikaus naminio deserto receptas. Šis desertas puikiai tinka prie puodelio aromatingos kavos.
Minkštas ir purus biskvitinis desertas su gardžiu kremu ir uogiene tikrai nepaliks abejingų.
Šis skanėstas tinka bet kokiai progai.
Jums reikės:
- 6 kiaušinių
- 1/4 šaukštelio druskos
- 80+40 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 55 g augalinio aliejaus
- 75 ml pieno
- 90 g kvietinių miltų
- 8 g kepimo miltelių
- 100 g saldžiarūgštės uogienės (naudojau braškių)
- 300 g minkštos kreminės varškės
- 80 g cukraus pudros
- 230 g plakamos grietinėlės
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Kaip gaminti?
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
Kiaušinių baltymus supilkite į atskirą dubenį.
Įberkite druskos ir išplakite iki putų.
Plakdami įberkite dalį cukraus.
Į kitą dubenį sudėkite kiaušinių trynius.
Suberkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite iki šiek tiek purios masės.
Plakdami supilkite aliejų ir pieną.
Į mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
Sumaišykite su šluotele.
Palaipsniui švelniai sumaišykite kiaušinių trynių ir baltymų mišinius.
Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Tolygiai paskirstykite per visą paviršių.
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 160°C temperatūroje 20-25 minutes.
Iškeptą biskvitą išimkite iš kepimo skardos, nuimkite popierių ir išlyginkite kraštus.
Biskvitą padalinkite į tris lygias dalis.
Aptepkite uogiene.
Į indą supilkite minkštą varškę arba maskarponę, cukrų, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir išplakite mikseriu.
Gautą masę supilkite į konditerinį maišelį ir paskirstykite ant iškepto biskvito.
Kremu aptepkite deserto viršų ir šonus.
Desertą padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Nupjautus biskvito likučius sutrinkite trintuvu.
Deserto šonus apdėliokite trupiniais, o viršų papuoškite granatų sėklomis ir rozmarinu.
Galiausiai desertą pabarstykite cukraus pudra.
Štai ir viskas – galite patiekti.
Skanaus!