Paruošti šiuos skanius konservuotus pomidorus yra labai paprasta, o rezultatu jums tikrai neteks nusivilti.
Jums reikės:
- pomidorų
- 5 skiltelių česnako
- baziliko (pagal skonį)
- petražolių (pagal skonį)
- 1-1,5 krienų lapų (1,5 l stiklainiui)
- krapų (pagal skonį)
- 15 grūdelių juodųjų pipirų
- 3 grūdelių kvapiųjų pipirų
- 3 paprikų
- 1 arb. š. acto
- 1 valg. š. akmens druskos
- 3 valg. š. cukraus
Kaip gaminti?
Pirmiausia pomidorus supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Krienų lapus įdėkite į sterilių stiklainių dugną.
Suberkite krapus ir česnako skilteles.
Suberkite juodųjų pipirų žirnelius ir kvapiuosius pipirus.
Pusę stiklainio tūrio užpildykite pomidorais.
Suberkite smulkintas paprikas, baziliką ir petražoles.
Užpildykite stiklainius pomidorais iki pat viršaus.
Į stiklainius pamažu pilkite verdantį vandenį.
Vanduo turi apsemti pomidorus.
Uždenkite dangteliais.
Leiskite pastovėti 15-20 minučių.
Praėjus šiam laikui, nupilkite vandenį iš stiklainių.
Įpilkite acto ir įberkite druskos.
Įberkite cukraus.
Įpilkite karšto vandens iki pat stiklainio viršaus.
Sandariai uždarykite stiklainius ir apverskite juos aukštyn kojomis.
Uždenkite antklode ir leiskite visiškai atvėsti.
Laikykite sausoje ir vėsioje vietoje.
Skanaus!