Citrusinių vaisių aromatas desertus paverčia tikrai ypatingais. Šį kartą siūlome išbandyti tiesiog nuostabaus skonio pyrago su citrinų kremu receptą, pyragas tikrai nepaliks abejingų.
Jei turite laisvą valandą, išnaudokite ją turiningai. Išbandykite šį receptą, ir namiškiai jums už tai tikrai padėkos.
Užteks vieno didelio citrusinio vaisiaus, kad šis kepinys būtų nuostabaus skonio: juk iš didelės citrinos pavyks išspausti maždaug 4 valg. š. sulčių. Be to, iš citrinos žievelės galėsite pasigaminti nuostabaus skonio kremą.
Jums reikės:
- 200 g cukraus
- 4 kiaušinių
- 10 g vanilinio cukraus
- 150 ml saulėgrąžų aliejaus
- 4 valg. š. citrinos sulčių
- 5 g citrinos žievelės
- 2 žiupsnelių druskos
- 50 g grietinės
- 250 g kvietinių miltų
- 15 g kepimo miltelių
- 20 g kukurūzų krakmolo
- 25 g sviesto
- 200 ml pieno
Kaip gaminti?
Pagaminkite kremą. Į puodą įmuškite kiaušinį. Įberkite 50 g cukraus ir žiupsnelį druskos. Suberkite kukurūzų krakmolą. Viską gerai išmaišykite šluotele. Į puodą supilkite šiltą pieną. Dar kartą viską gerai išmaišykite.
Į gautą mišinį įberkite 5 g tarkuotos citrinos žievelės. Įdėkite 2 valg. š. citrinos sulčių. Kruopščiai išmaišykite. Puodą pastatykite ant ugnies. Virkite, kol sutirštės, intensyviai maišydami šluotele. Nukelkite nuo ugnies.
Į karštą gautą masę supilkite minkštą sviestą. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite kremą maistine plėvele. Palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų.
Paruoškite pagrindą. Į gilų dubenį įmuškite 3 kiaušinius. Įberkite vanilinio cukraus ir 150 g įprasto cukraus. Viską išplakite iki purios masės. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus. Dar kartą viską suplakite. Į gautą mišinį įpilkite bet kokio riebumo grietinės. Išplakite visus ingredientus.
Išsijotus kvietinius miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Į gautą mišinį suberkite sausus ingredientus. Įdėkite 2 valg. š. citrinos sulčių. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite tešlą į kepimo formą. Atsargiai išlyginkite mentele. Gerai išmaišykite kremą ir supilkite į konditerinį maišelį. Ant tešlos kremu nupieškite tinklelio pavidalo raštą.
Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite 40 minučių.
Kvapnus pyragas jau paruoštas!
Prieš pašaudami į orkaitę, desertą galite pabarstyti migdolų drožlėmis, o atvėsusį pyragą galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!