Netrukus sužinosite, kaip keptuvėje išsikepti neįtikėtinai skanų obuolių pyragą. Net ir nekeptas orkaitėje jis bus sodraus skonio ir sultingas. Būtinai išbandykite šį receptą!
Jums reikės:
- 200 ml kefyro
- 300 g kvietinių miltų + 1 arb. š. sodos
- 1/3 arb. š. druskos
- 3 obuolių + 2 valg. š. cukraus
- 2 kiaušinių
- 80 g sviesto
- 50 g graikinių riešutų
- 150 g cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
Kaip gaminti?
Pirmiausia reikia obuolius supjaustyti į 4 dalis, išimti šerdį ir supjaustyti stambiais griežinėliais.
Keptuvę, kurioje kepsite pyragą, reikia gausiai ištepti sviestu, kad tešla neliptų. Taip pat dugną pabarstykite cukrumi. Išdėliokite obuolių griežinėlius.
Dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Gerai išplakite mikseriu. Įpilkite kefyro ir vėl suplakite. Miltus sumaišykite su soda ir suberkite į tešlą. Išmaišykite tešlą ir supilkite į ją lydytą sviestą (vietoj sviesto galite naudoti augalinį aliejų).
Susmulkinkite riešutus ir suberkite į tešlą.
Supilkite tešlą į keptuvę, uždenkite dangčiu. Nustatykite vidutinę ugnį. Pyragas keps apie 40 minučių, priklausomai nuo keptuvės ir viryklės.
Patikrinkite, ar pyragas iškepęs.
Jei pyragas jau iškepė, apverskite jį ant lėkštės.
Štai ir viskas: galite kviesti svečius!
Net neabejojame, kad šis kvapnus pyragas su obuoliais ir riešutais užkariaus Jūsų širdį!
Skanaus!