Home Patarimai Kodėl reikėtų atsisakyti saldumynų su cukrumi ir saldikliais?

Kodėl reikėtų atsisakyti saldumynų su cukrumi ir saldikliais?

0
Kodėl reikėtų atsisakyti saldumynų su cukrumi ir saldikliais?

Daugelis suaugusiųjų ir vaikų mėgsta saldų maistą: pyragaičius, tortus, saldainius ir pan. Tačiau toks maistas tik kenkia sveikatai. Todėl gydytojai rekomenduoja atsisakyti desertų arba rasti jiems sveikų ir gardžių alternatyvų. Reikėtų nepamiršti, kad konditerijos gaminiai dažnai turi kenksmingų priedų. Pavojingiausi yra cukrus bei dirbtiniai saldikliai. Be to, galima aptikti transriebalų, dažiklių ir konservantų, kurie taip pat kenkia organizmui. Išsamiau apie tai papasakojo konditerė Marina Romanova.

Bendraudama su žiniasklaida ji pažymėjo, kad pavojingiausia sudedamoji dalis yra rafinuotas cukrus. Jis naudojamas beveik visada – tai tuščių kalorijų šaltinis. Be to, svarbu įvertinti ir tai, kad toks produktas gali sukelti diabetą bei nutukimą.

Pasak Marinos Romanovos, jei norite sutelkti dėmesį į sveiką mitybą, geriau rinktis tuos desertus, kurių sudėtyje yra natūralaus cukraus. Kalbant apie dirbtinius saldiklius, verta žinoti, kad jie net gali išprovokuoti vėžį. Dažikliai sukelia alergines reakcijas, o transriebalai lemia širdies ligas ir padidėjusį cholesterolio kiekį. Naudingiau rinktis nerafinuotus natūralius aliejus, kakavos sviestą arba kokosų aliejų.

Dažnai naudojami konservantai, kurie pailgina produktų galiojimo laiką. Tačiau tokie priedai taip pat kenkia virškinimo traktui, sukelia alergijas ir net vėžį. Tačiau taip pat derėtų pridurti, kad ne visi konservantai yra kenksmingi. Kai kurie jų yra natūralūs, tačiau reikėtų saugotis dirbtinių konservantų, kurie yra pažymėti E simboliais.