Vasarą dažnai norime atsigaivinti ir pasimėgauti ledais.
Jei norite pasimėgauti vėsinančiu desertu, jums nėra būtina eiti į parduotuvę: nepaprastai skanius ledus galėsite paruošti vos iš trijų ingredientų.
Jums reikės:
- 100 g braškių
- 400 g plakamos grietinėlės
- 150 g kondensuoto pieno
- Neprivaloma: 4 sausainių
Kaip gaminti?
Nuimkite nuo braškių stiebelius ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Braškes supjaustykite griežinėliais.
Ledams ruošti naudosime pailgą indą.
Į indą įtieskite maistinę plėvelę.
Braškių griežinėlius išdėliokite ant indo dugno ir jo šonuose.
Likusias braškes sutrinkite trintuvu.
Plakamą grietinėlę iš anksto atvėsinkite šaldiklyje.
Atvėsusią tirštą grietinėlę išplakite iki standžių putų.
Į dubenį supilkite kondensuotą pieną.
Plakite masę tol, kol ji taps visiškai vienalytė.
Dalį gautos masės sumaišykite su braškių tyre.
Išmaišykite iki vientisos masės.
Abi dalis sluoksniuokite paruoštame inde (taip pat galite įdėti šaukštą baltos, o tada – šaukštą rausvos masės).
Uždenkite sausainiais (nebūtina).
Viršų uždenkite maistine plėvele ir 4-6 valandas palaikykite šaldiklyje.
Štai ir viskas – gaivus desertas jau paruoštas.
Galite išimti iš šaldiklio, supjaustyti ir patiekti.
Braškes galima pakeisti mėlynėmis (ar bet kokiomis kitomis uogomis), konservuotais persikais ar ananasais.
Skanaus!