Tinkamas gyvenimo būdas ir subalansuota mityba teigiamai veikia organizmo būklę. Kai kurių maisto produktai gali padėti turėti sveikesnę kraujotakos sistemą.
Visų pirma, į valgiaraštį verta įtraukti riebią žuvį. Pavyzdžiui, lašišą, skumbrę, upėtakį ir sardines. Šios žuvys turi priešuždegiminių savybių. Jei valgysite tokią žuvį du kartus per savaitę, galite sumažinti kraujo krešulių riziką.
Dietoje turėtų būti ir ciberžolė bei tamsus šokoladas. Be to, reikia nepamiršti ir česnako privalumų, kurie ypač efektyvūs, kai reikia apsisaugoti nuo krešulių.
Taip pat reikia valgyti uogas. Visgi aviečių, braškių, mėlynių ar gervuogių uogos puikiai tinka vasaros užkandžiui, be to, jose gausu vitaminų ir antioksidantų. Renkantis tam tikrus produktus, reikia atsižvelgti į tai, kad bet koks konkretus produktas negarantuoja kraujo krešulių prevencijos. Svarbu laikytis sveikos gyvensenos, būti fiziškai aktyviems, taip pat periodiškai tikrintis savo sveikatą.